Oamenii din Alba au aflat de la politisti, jandarmi si pompieri ca votul ilegal inseamna inchisoare

În perioada 23-30 mai 2012, poliţiştii, jandarmii şi pompierii din Alba au continuat activităţile de informare şi conştientizarea a cetăţenilor în cadrul campaniei „ Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”.

Aceştia au fost prezenţi în cartierele Oarda şi Pîclişa din Alba Iulia,  în localităţile rurale din comunele Blandiana  şi Roşia Montană, Mihalţ dar şi în oraşele Aiud, Blaj, Cugir, Zlatna şi Cîmpeni pentru a informa cetăţenii cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care nu respectă legislaţia în vigoare cu privire la votul multiplu şi mita electorală.

Cetăţenii au primit pliante de la poliţişti precum şi îndrumări cu privire la sesizarea prin 112 a oricărei încălcări a legislaţiei electorale.

Astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, în tot judeţul Alba, astfel ca masajul campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, să ajungă la toţi cetăţenii cu drept de vot.

Campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare” ce se desfăşoară în judeţul Alba i s-a alăturat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba care îi sprijină pe poliţişti, jandarmi şi pompieri în promovarea mesajului, prin expunerea posterului campaniei la unităţile şcolare de nivel liceeal din judeţ.

În conformitate cu prevederile art. 109 din Legea nr. 67 /2004, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi, ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot sau votează de mai multe ori în ziua alegerilor.

Reamintim că Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 10 mai – 9 iunie 2012, în contextul alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”.

Pentru detalii privind sancţiunile prevăzute de lege, dar şi pentru a accesa materialele promoţionale ale campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, vizitaţi site-ul www.votlegal.mai.gov.ro

aracerскачать программу для взлома вк бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*