O zi dedicată „amanților”, la Alba Iulia. Corina Ozon și cărțile sale au fost vedete în Orașul Marii Uniri

lansare carte corina ozon 23Sâmbătă, 27 iunie, Corina Ozon și-a lansat volumele „Zilele amanților” și „Nopțile Amanților” la Alba Iulia.

La invitația unui prieten, care de fapt este și persoana responsabilă pentru lansarea de la Alba Iulia, am hotărât să iau parte la eveniment. Suna interesant. Ajuns la fața locului, respectiv la Studio din Cetatea Alba Carolina, Aleea Sfântu Eugeniu, de departe văd o față zâmbitoare, luminoasă și de ce nu, inocentă. Era ea, autoarea romanului. Despre Corina Ozon nu știam prea multe, dar s-a dovedit, încă din primele minute, a fi o persoană nemaipomenită.

Cei prezenți la fața locului, veniți din mai multe colțuri ale județului Alba, dar și din județele limitrofe, așteptau cu sufletul la gură începerea evenimentului. Unii dintre ei știau ce avea să se întâmple și îi hrăneau pe restu cu hint-uri. Nu avea să fie o lansare pentru pudibonzi, cum de altfel nici cărțile nu sunt pentru oricine. Momentul deschiderii oficiale a lansării a sosit. În fața publicului, alături de Corina Ozon s-a aflat scriitoarea Delia Oltea Rusu.

lansare carte corina ozon 17După o scurtă prezentare a cărților, s-a trecut repede la ceea ce s-a dovedit a fi una din cele mai bune părți ale evenimentului. În cele aproximativ 30-40 de minute cât a durat seria de lecturi, am făcut cunoștiință cu cele trei personaje principale ale romanului: Cati, Mircea și Teo (amanta, amantul și soția) și am trecut printr-o serie de scene de-a dreptul captivante, amuzante și romantice. Am văzut finala de la Roland Gaross prin ochii amantului, am însoțit amanta în pelerinaj la mănăstire, am participat la o ședință corporatistă, ba chiar am fost băgat în beznă în cadrul unui blind date. Nu au lipsit nici scenele fierbinți cu cătușe, pene și „shaorma”. De-a dreptul captivant. Fragmentele lecturate m-au convins. Cărțile trebuiesc citite.

Aventura de la Studio s-a încheiat cu o serie de discuții (majoritatea dintre ele foarte amuzante), urmată de o sesiune de autografe. Corina Ozon mi-a spus că s-a simțit extraordinar de bine la Alba Iulia, într-un „oraș foarte cald cu oameni deschiși la minte”.

Ce mai, a fost o lansare inedită.

Despre „Zilele și Nopțile Amanților”. Pe scurt.

Recunosc că nu am apucat să citesc cărțile cap coadă să pot intra în detalii amănunțite, dar ceea ce pot spune este faptul că încă de la primele pagini te poți pierde cu ușurință în scenele prezentate de autoare sau poți fi hipnotizat pe loc de „țâțele săltărețe” ale lui Cati.

Frazele scurte, limbajul direct și faptul că autoarea te bagă în acțiune încă din primele rânduri, sunt ceea ce fac acest roman unul de care nu te poți desprinde. În cele câteva minute de răsfoit „Zilele Amanților”, zâmbetul nu mi-a lipsit de pe buze.

Pe scurt, este o carte despre „amanții din noi”. Recomand.

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*