O olteancă e cercetată pentru înșelăciune după ce a păcălit două femei din Alba Iulia. Infracțiunile s-au petrecut la schimburi valutare

baniPoliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au continuat cercetările faţă de M.M., o femeie de 39 de ani, din Negoi, judeţul Dolj, care este cercetată penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune, fiind bănuită că în data de 21 octombrie 2014, la efectuarea unui schimb valutar, a înşelat-o pe o tânără din Alba Iulia cu suma de 1.580 lei. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că M.M. este bănuită de comiterea şi a altei fapte de înşelăciune ce a fost reclamată poliţiei în data de 4 septembrie 2014. Astfel, se pare că în data de 4 septembrie, în jurul orelor 12,30, în timp ce se afla în zona unei case de schimb valutar de pe B-dul Victoriei din Alba Iulia, M.M. a abordat-o pe o femeie în vârstă de 61 de ani, din Alba Iulia căreia i-a oferit un schimb valutar mai avantajos decât cel afişat de casa de schimb valutar. După efectuarea tranzacţiei femeia a constatat că în schimbul celor 300 de euro vânduţi a primit doar 170 de lei şi a anunţat poliţia. Cercetările sunt continuate.

Informații de background:

În data de 24.10.2014, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat-o pe o femeie din judeţul Dolj ca fiind persoana bănuită de comiterea unei fapte de înşelăciune recalmată poliţiei în data de 21.10.2014.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în dimineaţa zilei de 21 octombrie a.c., în timp ce se afla în zona unei case de schimb valutar de pe b-dul Revoluţiei din Alba Iulia, M.M., de 39 de ani, din Negoi, judeţul Dolj, a acostat-o pe o tânără de 21 de ani, din Alba Iulia, căreia s-a oferit să-i schimbe suma de 400 de euro contra sumei de 1.770 lei. După încheierea tranzacţiei tânăra a constatat că M.M. a înşelat-o şi i-a dat în schimbul celor 400 de euro doar suma de 190 de lei.

Faţă de persoana bănuită, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune faptă prevăzută şi pedepsită de art. 244 alin. 1 din Codul Penal precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţia recomandă cetăţenilor efectuarea de schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate;

 

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*