O nouă victorie pentru CSU Alba Iulia în Liga Națională de baschet feminin. A învins pe BCM Tymes Timișoara, scor 94-58

csuEchipa universitară a trecut sâmbătă seară, scor 94-58 (31-17, 22-14, 22-8, 18-19), pe propriul teren de BCM Tymes Timișoara, într-o partidă care a contat pentru etapa a XVIII-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Deși de anunța o partidă complicată, deoarece universitarele veneau după o deplasare epuizantă în Slovacia, iar trupa oaspete părea a fii în formă bună, disputa a fost o simplă formalitate pentru gazde, care au dominat de la un capăt la celălalt și s-au impus clar, la o diferență de 36 de puncte.

Debutul partidei a fost greoi pentru trupa lui Popov și Lăncrănjan, care s-a văzut condusă pe tabelă în primele minute, însă sportivele din Alba Iulia și-au intrat rapid în ritm și au preluat conducerea jocului. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 31-17, iar până la pauza mare diferența a crescut până la 22 de puncte. La revenirea de la cabine, jocul a decurs asemănător, iar cei doi antrenori de la CSU și-au permis să introducă în teren și sportivele mai puțin folosite și chiar și așa au câștigat cea de-a treia pătrime cu 22-8, cu o apărare foarte agresivă. Sfertul al patrulea a fost unul relaxat, în teren pentru formația universitară fiind introduse și junioarele, iar timișorencele au reușit să îl termine în avans de un punct, însă partida s-a încheiat cu victoria concludentă a trupei din Alba Iulia, scor 94-58.

În urma acestei dispute, CSU Alba Iulia ajunge la cel de-al 15-lea succes în campionat (trei consecutive în 2015) și rămâne cu doar 3 înfrângeri. De cealaltă parte, timișorencele înregistrează cel de-al 10-lea eșec stagional, având 8 partide câștigate.

Etapa viitoare, peste o săptămână, pe 24 ianuarie 2015, CSU întâlnește tot pe teren propriu pe CSBT Alexandria.

Statistică CSU Alba Iulia: L’Oreal Price – 20 de puncte, o recuperare și 2 pase decisive, Wumi Agunbiade – 18 puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive, Jessica Kuster – 18 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 17 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive, Valencia McFarland – 9 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive, Milica Deura – 7 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Marta Fodor – 3 puncte, o recuperare și 3 pase decisive și Dora Ardelean – 2 puncte și 3 recuperări.

Declarații:

L’Oreal Price, fundaș CSU Alba Iulia: Am făcut un joc bun, au luptat încă de la început pentru că știam că nu ne va fi ușor, având în vedere oboseala acumulată după deplasarea în Slovacia, iar victoria este cu atât mai prețioasă. Sunt mulțumită de parcursul pe care îl avem, cu acest șir de victorii și simt că meci de meci suntem tot mai unite, jocul colectiv crește și vom termina sezonul în forță.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Echipa a făcut astăzi un joc bun și și-a demonstrat superioritatea față de adversare, chiar dacă mă așteptam sincer să fie mai greu, având în vedere că veneam după un drum lung și epuizant. Am marcat foarte bine de la distanță și semidistanță, ne-an apărat destul de bine și de asemenea toate jucătoarele valide au intrat în teren. Ne lipsesc în rotație în continuare foarte mult cei doi pivoți, dar în condițiile date echipa joacă foarte bine și sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat până acum și sper să o ținem așa și de acum înainte.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*