O nouă ediție Mamut Bike Race la Alba Iulia. Competiția se adresează sportivilor suficient de pregătiți pregătiți în abordarea traseelor montane

mamut bike raceÎn această toamnă, Alba Iulia va fi gazda competiției de mountain-bike destinată juniorilor și adulților. Concursul de ciclism urmează să se desfășoare sâmbătă, 10 septembrie 2016, cu startul și premierea la baza de agrement din zona Mamut.

“Competiția este de tipul mountain-bike XC, destinată în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane. La ediția din acest an am considerat necesară introducerea unui traseu mai lung, de dificultate mai ridicată, pentru sportivii amatori mai bine pregătiți, precum și pentru sportivii legitimați la cluburi sportive. Cele două trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire.” transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Organizatorii propun pentru această a II-a ediție 2 trasee de concurs:

-traseu SCURT (accesibil sportivilor începători), cu o lungime de aproximativ 30km și o diferență de nivel pozitivă de max.1000m, considerat de dificultate medie.

-traseu LUNG (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 50km și o diferență de nivel pozitivă de max.1600m, considerat de dificultate sporită.

Traseele de concurs vor fi definitivate şi anunțate cu cel puțin 3 săptămâni înainte de data concursului, până în data de 27 august 2016.

Evenimentul, programat pentru data de 10 septembrie 2016, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Traseul lung este mai provocator, trece prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Concurenții de la traseul scurt se pot înscrie în următoarele categorii: Masculin (14-18ani, 19-29ani, 30-39ani, 40+), Feminin (14-29ani, 30+) și Family Open (copil 9-13ani, însoțit de un părinte). La traseul lung există următoarele categorii: Masculin (19-34ani, 35+) și Feminin 19+. Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii 3 (trei) clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Lista sponsorilor și partenerilor este afișată pe site-ul evenimentului, fiind deschisă pentru companiile sau firmele care doresc să susțină acest eveniment sau alte proiecte viitoare „Bicheru Cycling”, precum și pentru instituțiile media interesate să ajute în promovarea acestora.

Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul competiției http://mamut.bicheru-cycling.ro, respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului https://www.facebook.com/mamutbikerace

Pedalează împreună cu noi în Cealaltă Capitală, Alba Iulia!

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18687 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*