O locuință din Săsciori a ars din temelii. Pagube de circa 150.000 de lei

Garda de intervenție Sebeș a intervenit joi, la ora 21.09, în localitatea Săsciori, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană, proprietatea lui B.E.H. Pompierii militari au acționat cu trei austospeciale de intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săsciori. Ca urmare a acestui incendiu, au ars cabana în proporție de 90%, acoperișul confecționat din lemn și șindrilă bituminoasă pe o suprafață de aproximativ 180 mp, o central termică, aparatură electrică și electrocasnică, mobilier și instalația electrică. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un sistem de încălzire defect. Pagubele se ridică la circa 150.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17291 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*