O fetiță de 13 ani din Alba Iulia a fost lovită, pe trotuar, de mașina condusă de un bucureștean. Inconștientul a fugit de la locul accidentului

Mircea Trifu

accidentPoliţiştii din Alba Iulia îl cercetează penal pe un bărbat care a părăsit locul producerii unui accident rutier, fără să anunţe poliţia. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte conducătorilor auto că au obligaţia legală de a anunţa de îndată poliţia, atunci când sunt implicați în accidente rutiere soldate cu victime omeneşti.  

La data de 2 noiembrie 2016, în jurul orelor 17.45, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că la spitalul din Alba Iulia s-a prezentat o minoră, victima unui accident rutier. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în jurul orelor 16.00,  minora, în vârstă de 13 ani, din Alba Iulia, în timp ce se deplasa pe trotuar, pe    B-dul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, a fost acroşată de un autovehicul al cărui conducător auto a efectuat o manevră de mers înapoi. În urma accidentului, minora a suferit leziuni corporale uşoare.

După producerea accidentului, şoferul autovehiculului, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Bucureşti, a părăsit locul producerii acestuia fără a anunţa poliţia, însă, ulterior, a fost identificat de poliţişti, pe numele său fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte conducătorilor auto că au obligaţia de a anunţa poliţia deîndată ce au fost implicaţi într-un accident rutier soldat cu victime omeneşti.

Potrivit art. 338 din Codul Penal, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22525 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*