O femeie infectată cu COVID-19 a refuzat transportul la spitalul din Alba Iulia

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a transmis că, la data de 19 august 2020, a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 2132/P/2020 având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen.
Potrivit procurorilor, în data de 10 august 2020, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi dată, o persoană de sex feminin a refuzat transportul cu echipajul de ambulanţă şi internarea pentru o perioadă de 48 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia – Secţia Boli Infecţioase, deşi a fost confirmată pozitiv cu coronavirusul COVID-19 prin decizia Direcţiei de Sănătate Publică.
Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a mai transmis Parchetul din Alba Iulia.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22950 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*