O femeie din Alba Iulia a plătit 900 de lei pentru “verificarea” caloriferelor din casă. Poliția este pe urmele infractorilor

Mircea Trifu

O femeie de 87 de ani, din Alba Iulia, a fost înșelată, miecuri, 14 februarie 2018, de doi indivizi cărora le-a deschis ușa apartamentului aflat pe strada Arnsberg. Aceștia i-au spus că vor să îi verifice instalația de căldură din casă și i-au solicitat suma de 19 lei. Pentru că nu avea bani potriviți, vârstnica a mers în camera de zi și a luat un plic în care ținea 900 de lei. A scos din el 10 ron și a făcut greșeala să lase restul sumei pe un pat aflat în încăpere. Unul dintre indivizi a profitat de neatenția ei, a luat plicul cu bani și, împreună cu tovarășul său s-au făcut nevăzuți. Un echipaj din cadrul Biroului municipal de Investigații Criminale s-a deplasat la fața locului, a luat amprente și a preluat acest caz. Ca să “impresioneze”, cei doi hoți aveau asupra lor un ecuson și o geantă voluminoasă. Dacă vă confruntați cu astfel de cazuri, anunțați poliția. Oricum, la nivelul IPJ Alba se desfășoară, frecvent, acțiuni de informare a populației privind astfel de cazuri.

Iată și câteva recomandări din partea oamenilor legii:

  • Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!
  • Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  • Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!
  • Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!
  • Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia!

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*