O femeie din Alba Iulia a aplicat însemnele unor mărci cunoscute pe articole de îmbrăcăminte. Percheziții ale poliției

Peste 250 de însemne ale unor mărci protejate precum şi articole vestimentare purtând însemnele unor mărci celebre au fost ridicate de poliţiştii din Alba în urma a două percheziţii efectuate în Alba Iulia. O persoană este cercetată pentru infracțiuni la legea care protejează mărcile. 

La data de 15 octombrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii, la locaţii din Alba Iulia aparţinând unei persoane bănuită că ar fi contrafăcut articole vestimentare.

Astfel, poliţiştii au identificat și ridicat, pentru continuarea cercetărilor, peste 270 etichete cu  însemnele unor mărci celebre și articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2019 –  2020, o femeie din Alba Iulia ar fi aplicat, fără drept, însemnele unor mărci cunoscute  pe articole de îmbrăcăminte pe care ulterior le-ar fi comercializat către diverşi clienţi, prin intermediul unei rețele de socializare.

Femeia a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde a fost audiată sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „contrafacere a unei mărci înregistrate” şi „punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată” , fapte prevăzute de art. 90 din Legea 94/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25011 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*