O. Badea: Administrația USL Aiud intră în topul aberațiilor

aiudAșa cum știe tot aiudeanul lucrările pentru modernizarea zonei centrale a  municipiului Aiud au început în vară cu asaltul asupra spaţiilor verzi. Disconfortul așa – ziselor trotuare a fost înlocuit cu disconfortul șantierului prost organizat. Atât de prost încât s-a renunțat la serviciile firmei respective. Nimic nu a fost însă mai revoltător decât smulgerea din rădăcini a copacilor care pentru foarte mulți dintre noi fie au crescut sub ochii noștri fie odată cu noi.

Așa brusc și peste noapte, a aflat tot Aiudul despre „strategia de modernizare şi refaţadizare a întregului centru al municipiului Aiud.” „Se vor reamenaja spaţiile verzi, care vor fi mărite. De asemenea, vor fi executate unele lucrări de modernizare a infrastructurii stradale”, ne-a explicat viceprimarul municipiului. Foarte bine! Important este să fie totul conform prevederilor legale și să fie pentru confortul aiudeanului și nu pentru buzunarele unor firme. Tocmai de aceea ne propunem verificările de rigoare pentru a ne asigura de buna utilizare a banului public.

Nu este nici un secret faptul că, viceprimarul Liviu Octavian Rusu este membru PSD. Așa se explică poate faptul că, goana și prigoana s-a abătut doar asupra copacilor de pe partea dreaptă cum ieși din primărie. Motivația acestuia este absolut hilară: „Copacii aceia trebuiau scoşi. În majoritatea lor erau pe jumătate uscaţi şi putrezi. În plus de aceasta, nici nu erau rentabili din punct de vedere al întreţinerii, generau costuri mari de toaletare şi întreţinere, atât a lor cât şi a spaţiului din jurul lor.”

Numai la Aiud se pot întâmpla asemenea minuni: doar copacii de pe o parte a șoselei, deși au aceeași vârstă cu cei de pe partea cealaltă sunt tăiați și înlocuiți cu … nimic.

Constatăm astfel că echipa USL Aiud și-a împărți foarte bine sarcinile în centrul orașului: unii pe dreapta și alții pe stânga. Doar că fiecare sapă din greu pe partea cealaltă. Pentru început  PSD a tăiat copacii din dreapta. Și tocmai de aceea ne așteptăm ca  între o partidă de pescuit și o excursie în Portugalia, primarul Aiudului să continue refațadizarea centrului orașului prin tăierea copacilor de pe partea stângă.  Să fim cu ochii în patru! Cu ăștia nu-i de glumă după cum se vede.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20614 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*