O amenajare din 3 perspective: ce NU trebuie să lipsească din locuința ta!

Locuința reprezintă un element important din viața ta: este locul în care te relaxezi, te bucuri de momentele frumoase alături de cei dragi, te simți creativ și îți vin idei noi. Cu alte cuvinte, te simți ca acasă atunci când locuința reflectă personalitatea ta, așa că vrei să o amenajezi astfel încât să te simți în largul tău în fiecare încăpere. O locuință organizată te ajută să-ți distribui timpul eficient, pentru a realiza tot ceea ce îți propui, în fiecare zi. Așadar, din articolul următor, vei afla care sunt cele trei zone importante ale locuinței tale ca să te simți mai relaxat și creativ! 

Cele 3 zone definitorii pentru locuința ta

 

  • Colțul decorativ

 

În locuința ta, colțul decorativ este acel loc care îți oferă confortul și senzația de bună dispoziție. Atunci când simți că ai nevoie de o pauză, tot ce trebuie să faci este să privești către colțul decorativ pentru a-ți încărca bateriile. Această zonă poate avea o amprentă artistică, unde îți expui fotografiile, desenele, picturile, sculpturile și alte creații, dar în același timp poate avea și o amprentă verde, pentru că poți crea un loc în care natura să fie binevenită în casa ta!

Chiar dacă ai un program încărcat, nu este nicio problemă: poți alege plante care sunt foarte ușor de întreținut, cum ar fi plantele suculente și cele aeriene. În plus, pentru a îmbina perfect amprenta verde cu cea artistică, poți așeza plantele în vase deosebite!

De exemplu, cei de la Greenarium te pot ajuta să alegi vase pentru terariu din sticlă, dintr-o gamă variată de forme geometrice. Un vas în formă de piramidă sau de octaedru conferă o imagine surprinzătoare și interesantă pentru colțul tău decorativ. Cu siguranță, toți invitații tăi vor admira acest colț al locuinței tale!

 

  • Colțul tehnologiei

 

Tehnologia a devenit, în special în ultima perioadă, o componentă importantă în viața tuturor. Fie că ai nevoie de ele la muncă, fie că le folosești fiindcă petreci mult timp pe rețelele de socializare:  calculatorul, tableta, smartphone-ul îți definesc viața și te ajută să rămâi mereu informat. Totuși, atunci când le folosești multe ore pe zi, este greu să te deconectezi, iar situația devine și mai dificilă atunci când lucrezi de acasă!

De aceea, pentru a ieși mai ușor din lumea virtuală, este necesar să ai un colț al tehnologiei, iar atunci când te ridici și te îndepărtezi de acea zonă, reușești să te reconectezi, mai iute, la realitate! Deși este tentant să iei tehnologia cu tine peste tot, pe canapea, la masa din bucătărie și chiar pe șezlongul din balcon, este timpul să reduci presiunea pe care o acumulezi datorită obiceiurilor stresante. În plus, dacă stai prea mult timp în fața ecranelor, începi să simți simptomele oboselii oculare, așa că mai ia câte o pauză: îndepărtează-te de colțul tehnologiei și îndreaptă-te către colțul decorativ!

 

  • Colțul pentru hobby

 

În locuința ta ai nevoie, de asemenea, de un colț pentru hobby, care te ajută să te dezvolți pe plan personal, să câștigi informații și aptitudini care păreau imposibile până atunci! Deși orele de la muncă pot fi solicitante și poate ai un program plin: prietenii te sună ca să ieși în oraș, cățelul așteaptă nerăbdător pe hol ca să-l scoți la plimbare, totuși, ai nevoie cel puțin de o jumătate de oră pe care să o dedici unei pasiuni. În acest fel, reușești să rămâi curios și îți păstrezi mintea activă. Colțul decorativ te ajută să te detașezi fizic de muncă, în timp ce colțul pentru hobby este o metodă ideală pentru a te detașa psihic de stresul și de grijile acumulate de-a lungul zilei și să realizezi ceva care îți aduce o satisfacție interioară.

Un fotoliu cu o măsuță plină de cărți, un șevalet cu o pânză de pictură și culori în diverse nuanțe sau un instrument la care vrei să cânți: ai nevoie doar de un strop de curiozitate și de imaginație. Așa că nu te sfii că creezi un colț doar al tău!

În concluzie, dacă vrei să ai un cămin primitor, care să-ți creeze o stare de bine și care să te ajute să faci față provocărilor vieții, nu uita să delimitezi aceste trei zone cu un impact pozitiv pentru organizarea timpului tău!

Sursă foto: Shutterstock.com

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 27271 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*