Număr record de vizitatori la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, de la începutul anului și până în prezent. August, cea mai aglomerată lună

muzeuMuzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a înregistrat, în primele 8 luni ale anului 2016, an un număr record de vizitatori. Nu mai puţin de 123.729 persoane au trecut pragul muzeului în perioada ianuarie-august 2016, o cifră impresionantă care depăşeşte numărul de vizitatori, respectiv 115.930, care au fost înregistrați în anul 2015, tot în această perioadă. Cea mai aglomerată lună a fost august, cu 33.302 vizitatori, urmată de lunile mai și iulie cu 23.986, respectiv 21.912 vizitatori.

Această afluență mare de public este atât rodul unor expoziții sau evenimente de succes organizate în această perioadă de muzeul albaiulian, cum ar fi Noaptea Muzeelor, dar și a numeroaselor manifestări inițiate de administrația locală în Cetatea Alba Carolina — Zilele Orașului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dilema Veche  etc.

Nu întâmplător, cele mai aglomerate luni la muzeu au fost cele care s-au suprapus peste evenimentele amintite. De asemenea, una dintre atracţiile din Cetate a fost spectacolul oferit în fiecare vineri de Garda Apulum, o trupă de reenactment antic formată din voluntari albaiulieni. Trupa a luat naștere în urma unor proiecte inițiate de de muzeul albaiulian și este compusă din patru formații: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Namesis.

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30185 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*