„Nu mai puteam să respir”. Elevul unui liceu din Alba Iulia e măcinat de o boală cruntă. APEL UMANITAR

CristiCristi Drăgan are 15 ani și este elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia. A mers la școală, cu întreruperi cauzate de tratamente și internări, până la sfârșitul lunii ianuarie 2015. Băiatul se află acum la București, pe un pat de spital, și așteaptă să fie operat. E diagnosticat cu scolioză, într-un grad foarte avansat, iar singura lui șansă e o intervenție extrem de costisitoare. Cazul lui Cristi a fost mediatizat de cei de la Observatorul Antenei 1 care l-au filmat în salonul de spital și care au stat de vorbă și cu doctorii. ”Pe Cristi l-am văzut prima dată acum un an și ceva, avea o scolioză severă, peste 110 – 115 grade, cu o funcție respiratorie foarte proastă. Primul gest pe care l-am făcut a fost să îl punem în tracțiune, ca să-i îndreptăm lent și progresiv coloana, să-i degajăm toracele astfel încât diafragma să poată să lucreze”, spune medicul primar ortoped Alexandru Thiery.

Cristi luptă cu boala încă din clasa a V-a. Ani de zile a luat, alături de părinți, drumul spitalelor în speranța că se va face bine. Îi sunt afectate mersul și respirația dar spera, ca într-o zi, să fie la fel ca ceilalți colegi „Este un elev cuminte, liniștit. Mult mai liniștit decât colegii lui. Soarta a fost nedreaptă cu el. Suferă de o boală gravă…așa l-am cunoscut, la începutul clasei a IX-a, când a venit la careu să-și cunoască diriginta și noii colegi. O avea alături pe mama lui. Pe tot parcursul clasei a IX-a, Cristi a facut nenumărate tratamente, inițial la Cluj, apoi la București. Pentru că se temea că din cauza absențelor de la școală Cristi nu va putea ține pasul cu colegii lui, mama acestuia s-a gândit, la un moment dat, în clasa a IX-a, să-l retragă de la școală. Nu am lăsat-o. Vedeam cât de mult îi place să fie înconjurat de colegii lui, cât de mult își dorește să fie la fel ca  ceilalți copii. Am găsit înțelegere din partea tuturor colegilor, astfel Cristi a terminat clasa a IX-a. Poate ca problema lui de sănătate nu îl ajută să fie printre elevii de pe podium, însă cu siguranță este un copil bun, docil și cu poftă de viață. Spre finalul lunii martie va fi operat. Ceea ce îi transmitem noi, colegii lui, profesorii și eu, diriginta lui, este că îi suntem alături și că abia așteptăm să revină în bancă…cu zâmbetul acela pe care nu te poti supăra ” spune Anca Magda, diriginta lui Cristi.

Cristi Drăgan poate fi sprijinit donând, prin SMS, 2 euro la numărul 8848 ( număr pus la dispoziție de Orange, Telecom România Mobile și Vodafone pentru Campania ”Vreau să ajut!” a Fundației „Mereu Aproape.”

Donații se mai pot face și în următoarele conturi ale Fundației „Mereu Aproape”, deschise la BRD

 în lei (RO05.BRDE.450.SV.0729.533.4500)

în euro (RO31.BRDE.450.SV.2376.153.4500).

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19063 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*