Nu atât de „Mândri că suntem români”. Peste 100.000 de români din străinătate vor vota candidați din țara în care locuiesc

titus corlateanMult dezbătutul slogan al PSD, „Mândri că suntem români”, se bate cap în cap cu părerea celor peste 100.000 de români ce trăiesc în străinătate și care au decis să voteze candidați din țara în care locuiesc.

Prezent într-o conferință de presă ce a avut loc vineri, 23 mai, la sediul PSD din Alba Iulia, Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe, a prezentat situația organizării votului pentru alegerile europarlamentare în diasporă.

 „Ministerul Afacerilor Externe a luat toate măsurile necesare, împreună cu Biroul Electoral a secțiilor de votare din străinătate, pentru organizarea corectă și deschisă tuturor celor care doresc să voteze.”, a prezicat ministrul Corlățean. În străinătate au fost organizate 190 de secții de votare, la fel ca în 2007 și 2009, în condițiile în care în 2007, an în care au avut loc primele alegeri europarlamentare, au fost prezenți puțini peste 22.000, iar în 2009 prezența oamenilor la vot s-a ridicat puțin peste 14.000.

În ceea ce privește votanții, situația nu este una prea roz, deoarece peste 100.000 de mii de români s-au înscris deja să voteze candidații din țara unde trăiesc.

La întrebarea „de ce sunteți mândru că sunteți român?”, ministrul Afacerilor Externe a răspuns următoarele: „Avem toate motivele să fim mândri pentru că suntem români, deoarece suntem o națiune care a rezistat în tot ciclu ăsta de istorie complicată, într-o regiune complicată, la intersecția a trei imperii. Am rezistat ca și creștini și ca națiune română. Nu ne-am înclinat și nu am îngenunchiat niciodată. (…) Suntem o națiune inventivă cu resurse umane pregătite. Nu avem nici cel mai mic motiv să ne fie rușine, să avem complexe de inferioritate. Trebuie să fim mai organizați, dacă se poate mai unuți și să ajungem acolo unde ne este locul, și anume în prima linie în Uniunea Europeană.”

Probabil că cei din PSD și mulți alți cetățeni ai României cred cu adevărat în sloganul lansat în această campanie, dar când vine vorba de acei votanți de care am precizat mai sus treaba pare să stea altfel.

De ce nu voteză un candidat care să reprezinte România? Oare ei sunt mândri că sunt români?

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20630 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*