Noul slogan USL – „Mai este un obstacol: Justiția!”

alexandru peresDupă aproape doi ani, Crin Antonescu, dar mai ales Victor Ponta, dovedesc că nu au învăţat nimic. Sub umbrela veşnic invocatei majorităţi parlamentare de 70%, cei doi continuă să creadă că îşi pot permite orice tertip legislativ care să le slujească interesele de partid, chiar dacă acestea intră în conflict cu interesul naţional. Pentru a apăra democrația câștigată cu sânge în 1989, PDL a fost obligat să conteste la Curtea Constituţională atât Legea descentralizării cât şi modificările putrede aduse Codului Penal de către USL, noaptea, printr-o manevră demnă de anul 1945.

Majoritatea politică a încercat să promoveze şi o Lege a amnistiei generale, care i-ar fi scăpat de puşcărie pe marii corupţi din rândul USL, fie închişi, fie trimişi în judecată, între care se detaşează pesedistul Adrian Năstase, liberalul Relu Fenechiu sau conservatorul Dan Voiculescu.

Curtea Constituțională a sancționat însă promt derapajele de la democrație și a declarat ca fiind neconstituţională superimunitatea aleşilor dar şi descentralizarea clientelară propusă de USL. Derapajele de la democraţie au fost atât de evidente încât deciziile de respingere au fost luate ÎN UNANIMITATE.

Este un semnal foarte important, ce ar trebui să-l pună pe gânduri pe Victor  Ponta, care încearcă acum un nou tertip pentru a ocoli voinţa poporului exprimată deja la Referendumul din 2009, în legătură cu Parlamentul unicameral şi numărul de 300 parlamentari. Ponta vrea însă schimbarea voinței poporului printr-un alt referendum, mai potrivit interesului PSD, programat la sfârşitul lunii mai, o dată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Asaltat de presă în legătură cu această intenţie, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zăgrean a declarat sec: ”Potrivit Constituţiei, poporul este suveran şi decizia sa nu poate fi contestată. Mai mult nu vă spun”. Aşadar, primul-ministru va trebui să înţeleagă că nu se mai poate juca cu instituţiile fundamentale ale statului de drept, cum a făcut în primăvara lui 2012!

Este greu, pe de altă parte, să califici fuga sa din ţară, în interes privat,  în timpul vizitei subsecretarului de stat american, Victoria Nuland, sosită tocmai pentru a lămuri ce se întâmplă cu statul de drept în România. La fel de grav și de greu de înțeles este şi atacul premierului la adresa europarlamentarului PPE, Elmar Brok, pe care V.V. Ponta l-a catalogat drept nazist pentru o opinie exprimată în PE. A fost nevoie de intervenţia preşedintelui PE, Martin Schulz și de un întreg scandal internațional la nivelul Parlamentului European pentru ca Ponta să-şi ceară.

Ca și cum nu ar fi fost destul, Crin Antonescu, pus pe harță, ca întotdeauna, s-a simţit obligat să  justifice în faţa presei gestul impardonabil al premierului, pe care şi-l doreşte din nou prieten, într-o telenovelă absurdă, presărată cu nenumărate scandaluri, realizată de parcă Kafka ar fi cel care i-a scris scenariul.

Toate aceste absurdități, comise de reprezentanții unei majorități politce care nu are altceva pe agendă decât rezolvarea propriilor interese de gașcă, nu au trecut neobservate la nivel internațional. Cea care a declanțat smnalul de alarmă a fost Comisia de Libertăţi Civile din Parlamentul European, care, atentă la recidivele în derapajele de la democraţie din România a propus ca statele care încalcă standardele comunitare să fie sancţionate mergându-se până la retragerea dreptului de vot şi suspendarea fondurilor europene.

Ne afundăm, iată, după aproape doi ani de USL, într-o criză fără precedent, într-un război rece la adresa instituțiilor democratice, în care Justitția este luată cu asalt de câte ori își face datoria, așa cum legea o cere și condamnă politicieni useliști dovediți a fi comis ilegalități. Este o situație dramatică în care nu pot să nu fiu de acord cu preşedintele Traian Băsescu că, dacă Victor Ponta şi Crin Antonescu vor continua cu obsesia „justiţia băsistă” și cu asaltul la instituțiile statului de drept, atunci România va fi izolată pentru mult timp. Cu grave repercusiuni asupra speranţelor noastre de mai bine.

Alexandru Pereş,

Senator PDL de Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21849 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*