Nouă victorie în Europa pentru CSU Alba Iulia. A învins pe Flying Foxes Viena cu scorul de 73-64

csu vs piestanske cajky 39Echipa universitară a învins miercuri seară, scor 73-64 (21-19, 14-14, 23-11, 15-20), pe teren propriu, campioana Austriei, Flying Foxes Viena, într-o partidă care a contat pentru etapa a IX-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin. Cu acest succes, trupa lui Miroslav Popov își ia practic revanșa împotriva austriecelor, după înfrângerea din meciul tur, disputat la Viena.

Sportivele din Alba Iulia au intrat greu în partidă fiind conduse aproape pe tot parcursul primului sfert, pe care au reușit însă să-l câștige însă într-un final la o diferență de un coș. În continuare s-a jucat sub semnul echilibrului până la pauza mare, scorul pe tabelă arătând la mijlocul jocului 35-33. La revenirea de la vestiare, fetele lui Popov au intrat mai motivate în teren și au făcut diferența, înaintea ultimului sfert meciul fiind practic încheiat, între cele două combatante existând o distanță de 14 puncte. Ultima pătrime a fost câștigată de campioanele din Austria, însă învingătoarea partidei a fost CSU Alba Iulia, care își consolidează astfel poziția secundă în clasament.

În urma acestei confruntări echipa universitară ajunge la cea de-a cincea victorie în CEWL și rămâne pe locul 2 în clasament, în timp ce Flying Foxes o urmează, având 3 succese și 4 partide pierdute.

Următoarea dispută în Liga Europei Centrale pentru CSU Alba Iulia va avea loc marți, 11 februarie 2014, tot acasă, împotriva formației din Cehia, Valosun Brno.

Statistică CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo – 18 puncte și 2 pase decisive, Ildiko Nagy – 12 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Tiffany Brown – 11 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, Chastity Reed – 9 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive, Larisa Toma – 8 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Annemarie Părău – 7 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Marina Mandic – 4 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Alexandra Uiuiu – 4 puncte și 3 pase decisive și Breanna Salley – 2 recuperări și o pasă decisivă.

Declarații:
Miroslab Popov, antrenor CSU Alba Iulia:
Am jucat foarte slab astăzi și sunt foarte supărat pe jucătoarele mele, pentru că și-au permis să joace relaxate și au făcut un joc sub așteptări crezând că vor câștiga și așa partida. Unele proabil și-au spus, haide să nu joc astăzi apărare sau atac, nu au fost concentrate deloc și ne-am făcut meciul mai greu decât a fost. Nu este normal să se întâmple asta și este doar o chestiune de mentalitate, deoarece la antrenamente muncesc foarte bine, se pregătesc, dar apoi nu înțeleg ce se întâmplă. Este totuși important că am câștigat și ne menținem poziția secundă în această competiție.

Sasa Cadjo: Cu siguranță putem să facem meciuri mai bune, însă orice victorie este prețioasă, așa că sunt fericită că am reușit astăzi să câștigăm, să ne luăm revanșa și că obținem un nou succes în Europa. Este important că ne menținem poziția secundă și că am reușit să învingem toate echipele din grupă. Ne concentrăm în continuare pe meciurile ce vor urma, în special cel cu Arad, pe care ne dorim foarte mult să îl câștigăm.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21997 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*