„Noua lege a salarizării, o prioritate pentru Guvernul Ponta”, susține PSD Alba

psdÎn următoarea perioadă, Ministerul Muncii va acţiona în vederea elaborării unei noi legi a salarizării. Noua viziune asupra salarizării funcţionarilor din administraţie urmăreşte echitatea în sistemul bugetar, dar şi combaterea corupţiei.

Vor începe consultări cu partenerii sociali, astfel încât la finele lunii septembrie legea privind salarizarea în sistemul bugetar să fie finalizată. Se va ţine seama de faptul că e nevoie de o salarizare la acelaşi nivel a celor ce formează puterea legislativă, cea  executivă şi cea judecătorească.

Până în 15 septembrie vor avea loc consultări, apoi proiectul de lege va ajunge în Parlament, astfel încât implementarea sa să înceapă de anul viitor. În prezent, salarizarea funcţionarilor se face haotic şi se simte nevoia unei legislaţii adecvate, care să motiveze personalul din administraţie.

Aceste măsuri vin după ce Guvernul Ponta le-a dat înapoi funcţionarilor drepturile tăiate de Guvernul Băsescu-Boc-Udrea, cel care a recurs şi la reducerea personalului din administraţie. Noua lege a salarizării personalului bugetar se poate aplica pentru că ţara noastră are creştere economică, avem sustenabilitate economică şi socială.

Guvernul Ponta propune ca noua lege a salarizării să cuprindă cinci clase de salarizare, inclusiv cele pentru persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, pentru persoanele cu studii medii sau care au absolvit şcoli profesionale, fără bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurtă durată şi persoanele cu studii superioare de lungă durată.

În opinia PSD Alba, sistemul bugetar are nevoie de o salarizare care să aducă echitate, să-i motiveze pe cei ce muncesc mai mult pentru o creştere a calităţii muncii în administraţia publică.

Biroul de Presă al PSD Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17291 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*