Nou în Alba Iulia: sens giratoriu provizoriu la intersecția spre Bărăbanț. Mircea Hava:” Nu avem voie să așteptăm un accident grav”

giratoriu barabantAdministrația locală a montat, joi, 30 martie 2017, un sens giratoriu provizoriu la intersecția spre Bărăbanț. Zona a fost, în ultima perioadă, scena unor accidente rutiere iar mai mulți localnici și-au exprimat dorința de a se găsi o soluție. De asemenea, consilierul local independent, Mircea Trifu, s-a deplasat, în ultimele săptămâni, în zona respectivă și a transmis, în direct, pe facebook, filmari cu diverse tamponări care au avut loc aici, acuzând autoritățile că nu se implică suficient. Mircea Hava, explică, pe facebook, punctul său de vedere.

Sunt oarecum siderat de ce vad recent in spatiul public, in special aici, in online: colegi care s-au culcat oameni si s-au trezit haiduci sau supermeni si ies in strada, la selfie-uri, ca „eu fac, eu sustin, eu dreg si eu salvez…”. Vorbesc despre problema construirii unui sens giratoriu la intersectia cu drumul spre cartierul Barabant. Am vesti pentru ei: in viata reala nu-i la fel de simplu ca pe FB, adica nu-ti imaginezi o solutie, ii atasezi o poza si apesi butonul „publica”.

barabant giratoriuDaca nu s-a facut pana acum, a existat, cu siguranta, un motiv bine intemeiat. Il fac public: portiunea de drum de la podul peste Ampoi si pana la iesirea din oras,, spre Cluj, a fost recent reabilitata iar asta implica si obligatii, nu doar dreptul de a circula pe un drum facut la standarde. Una dintre obligatii e ca, timp de 5 ani, sa nu intervenim asupra lucrarii cu nicio modificare, inclusiv un sens giratoriu. E clar si pentru mine, ca si pentru oricine a circulat vreodata in zona, ca la intersectia spre Barabant trebuie gasita o solutie de compromis, pentru a-i proteja pe albaiulienii din zona. Au fost suficiente accidente minore care ne confirma asta si, mi-e clar, nu avem voie sa asteptam un accident grav care sa ne ” trezeasca”. Am avut deja intalniri si discutii cu toti cei implicati: politia rutiera, locuitorii din Barabant, colegii din Primarie care se ocupa de asta. Cea mai viabila solutie e un sens giratoriu provizoriu, da, din acela cu „plasticuri” dar care are aceeasi valoare si forta ca si unul normal. Asa impacam pe aproape toata lumea. Pentru ca niciodata, toata lumea nu va putea fi impacata si multumita. Va multumesc si va doresc „drumuri bune”!” a scris Mircea Hava, pe contul său de facebook.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*