Noi detalii despre Sărbatoarea Muzicii de la Alba Iulia. Ziua de 24 iunie este configurată în două reprize muzicale adresate publicului iubitor de muzică clasică

cetatea alba iuliaSeara de 24 iunie este dedicată unui superlativ absolut: Valsul Secolului. Sărbătoarea muzicii de la Alba Iulia găzduiește o seară dedicată celor mai frumoase valsuri ale umanității, compuse de Eugen Doga:„Dulcea și tandra mea fiară” calificat drept „Valsul secolului” și inclus în Fondul UNESCO între capodoperele secolului; Gramofon; Valsul Fluturilor; Balade: Paserile tineretei noastre, Te astept si multe altele. Concertul se va desfasura cu prezenta extraordinara a compozitorului Eugen Doga care anul acesta implineste 80 de ani. Muzica va fi însoțită de dansul inspirat și evocator a mai multor perechi de dansatori profesioniști. Declarat, împreuna cu alte o sută de personalitati ale lumii – OM AL MILENIULUI. De fascinanta sa personalitate sunt legate compoziții de excepție: o simfonie, 60 de valsuri, 3 balete, muzica pentru 200 de filme (printre care „Șatra”, „Maria, Mirabela”, „Lăutarii”, „Regina Margot”, „Patul lui Procust”), muzica pentru 13 spectacole de teatru, 10 tangouri și multe altele.

Sambata, 24 iunie, ora 20.00 “Valsus Secolului” cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova, cu participarea extraordinara a compozitorului Eugen Doga.

În 25 iunie sunteți așteptați la concertul legendarei formații Smokie. Detalii AICI

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19060 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*