Nici un caz de îmbolnăvire cu rujeolă, în județul Alba, de mai bine de o lună și jumătate

Direcția de Sănătate Publică Alba informează că, la nivelul județului, nu a mai apărut niciun caz de îmbolnăvire cu rujeolă de mai bine de o lună și jumătate.

”Ne bucură foarte mult că părinții au înțeles importanța vaccinării. Observăm că eforturile medicilor de familie, campaniile personalului de specialitate din cadrul DSP și ale asistenților medicali comunitari nu au fost în zadar”, a spus directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Astfel, în județul Alba, de la începutul epidemiei, au fost confirmate 187 de cazuri, iar de mai bine de o lună și jumătate nu a mai apărut niciun caz nou. De asemenea, precizăm că medicii de familie au suficiente doze de vaccin împotriva rujeolei, iar acoperirea vaccinală la nivelul județului este de peste 95%, procent recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Recomandăm tuturor părinților să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor în vârstă de 1, 5 și 7 ani (conform calendarului) pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora.

Vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire și este asigurată prin Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății. Rujeola este o boală cu contagiozitate foarte mare și cu complicații severe: diareea (gravă mai ales în cazul sugarilor), otita medie, pneumonia, encefalita și decesul.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25011 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*