Negruț: „Un mandat sforăitor are domnul Iohannis, iar imaginea sa care se întipărește tot mai puternic în memoria colectivă este a unui președinte absent”

clement negrut 01A fi preşedinte de ţară este o onoare şi o mare responsabilitate. A fi în serviciul ţării tale din funcţia cea mai înaltă în stat reprezintă pentru un om politic o menire. A fi președintele unei țări reprezintă posibilitatea de a-ţi arăta în primul rând calitaţile de bun conducător şi apoi să îţi dedici întrega activitate pentru ca ţara ta să se dezvolte, pentru ca ţara ta să fie respectată.

A fi preşedinte poate însemna însă şi un moft pentru unii; poate însemna o măreţie, poate însemna să te faci înţeles în primul rând, să nu te poţi ascunde de razele soarelui după orice perdele. Cei care tratează această funcție ca pe un moft nu se pot aşeza pe un scaun pe care au mai stat şi alţii, nu pot locui într-o vilă care nu este atât de modernă şi peste toate, vor multă linişte să nu fie deranjați.

România şi-a ales în 2014 un preşedinte. A fost un moment istoric, aş putea spune, când românii din Diaspora au reacţionat dur la ceea ce guvernanţii conduşi de Ponta au facut, încercând să nu li se permită să voteze. România şi-a ales preşedintele. Românii au avut de ales pentru funcția de președinte fie un politician care i-a minţit şi care s-a cocoţat în fruntea guvernului USL în 2012 prin trădare şi agresare a statului de drept, fie un primar, care era şi el o emanaţie a USL şi a maşinăriei voiculesciene de manipulare, dar care se putea înscrie totuși într-o matriţă de prezidenţiabil onorabil.

Din păcate, după un an de mandat vedem că lucrurile nu stau aşa cum ne-am fi dorit. Cei mai dezamăgiţi sunt alegătorii din străinătate, care văd acum că preşedintele lor i-a uitat. Mai mult, după o coabitare elegantă cu Ponta, are acum guvernul domniei sale aşa cum şi-a dorit. Nu vreau să fac comentarii de genul: ,,cum, de ce şi cu cine”.

Fără să greșim putem spune că în acest moment România are un preşedinte surd și mut în ceea ce priveşte problemele de politică internă şi externă dar şi absent de la cârma ţării. Fiind în vacanţă prelungită în America, departe de ţară, președintele Iohannis a uitat de obligaţiile şi îndatoririle generate de votul românilor din noiembrie 2014. Miercuri a avut loc şedinţa de alegere a noii conduceri a CSM. Importanţa evenimentului impunea fără niciun dubiu prezenţa preşedintelui ţării la conducerea şedinţei, cel puţin pentru a marca evenimentul şi a legitima de la cel mai înalt nivel al statului viitoarea conducere a CSM. Să nu fie contestată de unii sau de alţii. În loc de a conduce personal şedinţa CSM, preşedintele Iohannis a delegat această obligaţie unui consilier prezidenţial. La şedinţele Consiliului European de la Bruxelles, preşedintele Iohannis nu s-a deranjat să meargă. L-a delegat pe primul ministru Cioloș, deşi este clară diferenţa de legitimitate şi greutate politică între cei doi.

Se pare că interesele României n-au avut prioritate în faţa concediului prelungit al preşedintelui Iohannis. În Republica Moldova au loc evenimente politice care ar fi impus medierea României, a preşedintelui Iohannis. O ţară în derută, fără guvern de multe săptămâni, cu posibilitatea declanşării alegerilor anticipate care ar aduce la guvernare partidele pro ruse. Situaţie în care traseul european al Republicii Moldova ar fi dinamitat, pur şi simplu.

Criza migranţilor din Uniunea Europeană a atins o nouă fază, după actele de violenţă cu care aceştia au terorizat în noaptea de Anul Nou femei şi adolescente germane. Cu toată Europa oripilată de aceste acte de barbarism, preşedintele Iohannis ar fi avut obligaţia să readucă în discuţie cotele de migranţi, înainte de a se trezi şi România în situaţii similare. În loc de prezenţa la cârma ţării, dl. Iohannis trimite populaţiei, prin facebook, din îndepărtata Americă, salutări cordiale şi multe succese. Nu cred că pentru aşa ceva l-au votat românii.

Domnului Iohannis i se potrivește de minune un consilier precum Sorin Mihalache, pe care ar putea să și-l pună șef de dormitor la experiența pe care o are în ale somnului. Un mandat sforăitor are domnul Iohannis, iar imaginea sa care se întipărește tot mai puternic în memoria colectivă este a unui președinte absent.                    

Preşedinte MP Alba,

Deputat Clement Negruţ

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17291 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*