Negruț: PSD își încalcă o nouă promisiune electorală votând contra întabulării gratuite a terenurilor agricole

negrut 01Partidul Mișcarea Populară constată că PSD își încalcă încă o dată promisiunile făcute în campania electorală și ajunge la performanța de a-și respinge prin vot proiecte de lege bazate pe propriul program de guvernare și inițiate de proprii săi parlamentari. Deși în programul de campanie al USL se specifică susținerea pentru realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile agricole, Camera Deputaților a respins astăzi un proiect de lege în acest sens, care ar fi scutit proprietarii de terenuri de la plata costurilor pentru prima întabulare. Tocmai parlamentarii PSD au votat împotriva proiectului de lege, în timp ce deputații PMP și ceilalți deputați din opoziția parlamentară l-au susținut.

Întabularea gratuită a terenurilor agricole este o măsură de multă vreme așteptată de cei cărora le-au fost retrocedate pământurile confiscate în mod abuziv de regimul comunist. În lipsa unei astfel de legi, mulți români (în special de la țară) nu vor reuși niciodată să-și întabuleze terenurile, fiindcă efortul financiar ar fi prea mare. În consecință, suprafețe foarte mari de teren rămân active moarte, în afara circuitului economic, neputând fi vândute sau cumpărate cu acte în regulă, iar agricultura românească întârzie să se modernizeze.

PSD se dovedește un partid mincinos în fața cetățenilor și credincios originilor sale comuniste prin ostilitatea față de exercitarea deplină a dreptului de proprietate și față de modernizarea mediului rural.

Deputat Clement Negruț

Președinte PMP Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*