Negruț: „Afirmația «A doua promisiune: USL a promis – Băsescu și Udrea la închisoare, parţial realizat», a lui Ponta, trebuie să ne dea de gândit”

clement negrut 01Am asistat la un spectacol jenant, regizat de PSD avându-l ca actor principal pe Victor Viorel Ponta, mincinosul de serviciu. Au cinstit PSD-işti 3 ani de la preluarea puterii prin minciună, manipulare şi trădare, tipic comuniştilor. Dar sigur, e democraţie şi înţelegem să respectăm o manifestare tipic iliesciană, un avânt revoluţionar de laude şi osanale, bineînţeles toate avându-l în prim plan pe mult iubitul şi stimatul conducător Ponta. Trecând peste toate elucubraţiile spuse, o afirmaţie trebuie să ne dea de gândit. ,,A doua promisiune: USL a promis – Băsescu și Udrea la închisoare” – parţial realizat”. Este incredibil, faptul că un premier face promisiunea să bage oameni în închisoare. În ce calitate face oare el acest lucru? De fost procuror? De plagiator? Se pare că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o frumoasă dictatură social-liberală. De ce spun acest lucru? Pentru că se observă cu ochiu liber că „gura păcătosului adevăr grăieşte”. Asistăm la o campanie furibundă de compromitere a mandatelor Preşedintelui Traian Băsescu, peste care se emit ameninţări directe, privind arestarea Preşedintelui. Nicio instituţie a statului nu s-a autosesizat la declaraţia plagiatorului Ponta, foarte gravă, în opinia mea. Politic mă aşteptam din partea unor foşti PD-işti să aibă măcar o palidă reacţie, dar se pare că odată cu pierderea partidului au pierdut şi demitatea şi curajul, sau poate că nu; poate că şi ei sunt de acord cu unul din şefi pe numele sau V.V. Ponta, pentru că acesta anunţă că U.S.L. şi-a atins scopul: liberali la Cotroceni, PSD la guvernare.

Acelaşi Ponta: ,,În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv şi corupt a fost înlocuit, graţie mecanismului democratic al moţiunii de cenzură, de o coaliţie a partidelor din opoziţie.” Însă trebuie să reţinem că Guvernul Ponta, cel mai ,,cinstit” guvern, a avut 14 miniştri penali, unii condamnaţi definitiv (Relu Fenechiu), un record absolut în istoria României.

Unii parlamentari semnatari ai moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului Ungureanu n-au participat la serbarea premierului, fiind ,,ocupaţi”: Hrebenciuc, Miron Mitrea, Cătălin Voicu, Relu Fenechiu.

Acelașşi Victor Viorel Ponta n-a spus însă nicio vorbă despre creşterile de taxe şi impozite în cei 3 ani de când ne oboseșşte cu prezențţa. Nu spune nimic de milionul de locuri de muncă promise; declară că a înfiinţat 200.000 de noi locuri de muncă, însă este o mare minciună deoarece antreprenorii privaţi sunt cei care au creat aceste locuri de muncă. Premierul nu vorbeșşte despre locurile de muncă pierdute şi despre proporțţiile muncii la negru.

Domnule Victor Viorel Ponta, unde sunt cei 1.000 de km de autostradă? Unde sunt cele 50 de mii de locuri in grădiniţe? Copiii mor prin spitale pentru că nu li se pot face banale analize la timp. Scăderea TVA la alimente – un alt eşșec al Guvernului Ponta. Promisiunea actualului regim că vor scădea preţurile de la 1 iunie, devine tot mai mult o iluzie. La unele produse preţurile au crescut deja şi cu 30%. Toată argumentaţia guvernului cu creşterea consumului şi a nivelului de trai a fost o fumigenă, contrazisă de realitate. Stabilirea preţurilor este prerogativa companiilor, guvernul nu poate interveni în acest sector. Încă nu se șştie dacă poate fi acoperită gaura din buget provocată de această masură, în principiu necesară dar aplicată prost de un Guvern incompetent şi corupt.

Preşedinte PMP Alba,

Deputat Clement Negruţ

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*