Neagu Djuvara: Asta nu mai e Partidul Liberal. Este o harababură. Mi-e rusine

Istoricul Neagu Djuvara a declarat, pentru Digi24, ca strategia adusa de actualul PNL nu ii convine deloc dar ca nu are voie sa isi idea demisia dupa atatia ani de liberalism.

 „Am 170 de ani de liberalism, n-am voie sa-mi dau demisia din asa ceva, dar cu cei de azi nu am nicio legatura. Un partid liberal care fuzioneaza cu ramasitele lui Voiculescu, pe urma il primeste si pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal. Este o harababura. Strainii nu mai inteleg nimic din ce se intampla in tara. Destituirea lui Basescu, revenirea lui, alianta unui partid liberal cu unul socialist sunt asa de nebunesti, incat mi-e rusine. Strategia adusa de actualul PNL nu-mi convine deloc, ma fac ca nu-i cunosc”, a declarat Djuvara pentru  Digi24.

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

6 Comments

 1. Inca mai avem valori ca si eruditul Profesor Neagu Djuvara .Am face bine sa-i ascultam si sa le urmam sfaturile .Mai ales ca da dovada de mare luciditate si realism si chiar as spune de viziune pragmatica .

 2. Când aduci trecutul în prezent, fie că este vorba de 7 sau 170 de ani, nu ai nici o șansă să trăiești clipa. Clipa de acum, d-le Neagu Djuvara, Neagă Djudeacata domniei voastre. Dacă tot vă place doar să analizați, cel puțin în acest moment, și să trăiți mai puțin momentul, sunt convins că o puteți face și mai bine, cu mai puțină patimă, ca un adevărat liberal. Veți constata ce tumoare a crescut pe aceste meleaguri și că suntem într-un moment de mare cumpănă. Țara are nevoie de forțe unite. De doi ani, au fost și sunt câteva personalități care au purces la fapte. Acum, la liman, nu au nevoie de ocoși, în sensul de încăpățânați, cum se spune în Ardeal. Trăiți clipa, nu „să trăiți!” Sunt și greșeli în acțiune. Fiți cu soluții! Nu aruncați totul în noroi! FII! Cu respect liberal,
  Dumitru Radu Cormoș

 3. Radu,

  de 20 de ani aceleasi fetze obosite si tumorale conduc tara. Si cand PNL-ul a fost la carma au fost greseli mari. Dar, fii sincer, si adminte ca ideea de liberalism e golita de esenta in actuala conjunctura

  • Fețele obosite se înlocuiesc greu, pentru că acest popor est o mare față obosită. În plus, am constatat că unele persoane politice au început să se schimbe ele însele. De asemena au apărut și figuri noi. Privește în USL dar și la ADR. Pentru USL este o situație evident în evoluție pozitivă, au schimbat generații și sunt tineri de 40 -50 ani. La ADR este încă o problemă. Nu au soluții. Pe acolo s-a produs doar o rotire de cadre, vezi PDL, a unor persoane care au făcut atâta rău României, iar cei tineri, cică în spatele unor partide, sunt niște marionete. Și marionetele au fețe, dar nu sunt vii. După cum vezi și sunt convins că ai constatat, anul acesta „cetățeanul turmentat” a început să se deștepte. Pe stradă indiferent de vreme, la alegerile locale, la referendum, am venit împreună pentru adevărata schimbare. USL-ul a adus ceva consistent în lupta împotriva unor structuri periculoase pentru siguranța și stabilitatea țării. Nu avem altceva de făcut decât să încheiem un ciclu, cel al anului de grație 2012. Să fim noi, la vot, cât mai multe fețe noi! FII!

 4. Radu, demnitatea morala si cea pe care ti-o impune cultura dovedita prin numarul mare de carti si lucrari scrise de marele istoric Neagu Djuvara obliga la verticalitate .Cine stie ce inseamna traditia morala a unui partid istoric ar trebui sa-l respecte fie numai pentru acest lucru.Nu-l judeca prin prisma vederilor politice punctuale de acum, cine nu are batrani sa si-i cumpere nu sa-i blameze, citeste cu atentie ceea ce a spus .
  Dansul nu justifica ideea ca te faci frate cu dracul pana treci puntea .Tare mi-e frica ca, dupa castigarea alegerilor, vom avea parte de lupte politice fraticide in actuala alianta si lucrurile nu vor merge bine nici in continuare.
  Sa dea Dumnezeu sa n-am dreptate si tara sa fie bine condusa pentru ca avem mare nevoie.
  Puterea PNL este data si de ascendentul moral=forta si demnitatea generatiilor care au cladit Romania Mare!Sa le respectam !

  • Acuzația de pierdere a verticalității, în fața culturii și a lucrărilor valoroase construite și create de marea familie Djuvara, este fără suport. Argumentul cu trecutul, chiar dacă este minunat, este o dovadă de slăbiciune, de lipsă de suport în fața prezentului. Aceasta nu înseamnă că tot ce gândește sau cugetă domnul Negu Djuvara este incorect, la fel cum nu însemnă că cineva are dreptate în toate. Nu vorbim aici de cazuri patologice. Din păcate, în România, sunt destule persoane care au pornit pe asemenea căi și ne fac un mare rău. Puterea de analiză și evaluare a momentului prezent este destul de dificilă, mai ales când este destul de evidentă, dar nouă. Sincer, prin natura meseriei sale, domnul Neagu Djuvara nu are un atu. Dimpotrivă. Cei din USL, conducerea de acum, au pornit pe un drum, au făcut mulți pași buni sub puternicul imbold al „cetățeanului turmentat”. Atitudinea mea este o dovadă de libertate și verticalitate în sprijinul unor oameni de acțiune. Umărul meu este pentru momentul prezent, clipa de acum! Adevărul se demonstrează prin trăire și rezultate! Sunt convins că atitudinea domnului care invocă vârsta de 170 de ani, într-un moment de mare importanță, împotriva unui partid, a unei uniuni, împotriva unei echipe care s-a decis să meargă pe o cale capitală pentru mine, pentru tine și pentru toți, inclusiv pentru domnul Neagu Djuvara, este o mare greșeală. Una este să te ridici împotriva unei singure persoane, și o singură voce trebuie ascultată, și alta este să nu vezi o construcție împotriva unui rău la scară națională. Eu nu sunt „să trăiți”. Unii o fac conștient, dar cei mai mulți sunt figuranți inconștienți, care întregesc piesa. Repet, aceasta nu este o judecată, este analiză și evaluare. Este adevărul meu de acum și mi-l susțin și-l argumentez. Mă bazez pe toți cei care ascultă indiferent de vârstă. Bătrânii nu au nevoie de expresia cu cumpăratul. Noi toți avem nevoie de ascultare, nu de lozinci prin dogme sau ideologii. Faptul că USL are câteva persoane controversate nu înseamnă că cineva s-a făcut frate cu dracul ca să treacă vreo punte. Anumite viețuitoare din iad, uneori nu se văd pentru că au sărit niște bârne din presupusa punte. Era de fapt toboganul pe care ne-au aruncat în prăpastie. De ce să nu apăr o credință și o convingere, absolut necesare acum? Cu respect!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*