Municipiul Alba Iulia a obținut premiul I la e-Travel Conference 2017. Declarații Mircea Hava și Nicolaie Moldovan

Municipiul Alba Iulia se bucură din nou de apreciere când vine vorba de instrumentele proprii de promovare. Blogul oficial de turism, www.viziteazaalbaiulia.ro, a fost premiat, la sfârșitul săptămânii trecute, la  e-Travel Conference 2017, la categoria Best Blogger Relations Program. 

În această categorie au fost înscrise campanii desfășurate de agenții, companii hoteliere, linii aeriene etc, prin intermediul bloggerilor. 

Campanie de marketing digital 

Municipiul Alba Iulia a participat la competiția eTravel Awards cu o campanie de marketing digital derulată pe blogul oficial, www.viziteazaalbaiulia.ro. Articolele au adus în prim plan vizita de documentare în Alba Iulia a Ben Southall, bloggerul recunoscut la scară globală drept „omul cu cel mai bun job din lume“. Faimosul călător a vizitat cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina, în mai 2017, cu un scop precis: să pună orașul al cărui slogan turistic este „Cealaltă Capitală“ a României, pe harta turistică internațională, pe Best Life in the World. Și a și făcut acest lucru. 

Campania de marketing digital derulată pe www.viziteazaalbaiulia.ro este disponibilă aici. 

Proiectele şi aplicaţiile înscrise în competiţia eTravel Awards  au fost jurizate de specialişti în social media, marketing, comunicare, digital şi mobile.

”Nimeni nu l-a auzit vreodată pe Caracala vorbind despre digital si marketing la Alba Iulia. Dar dacă nu ar fi marketingul digital, poate că nimeni nu ar mai vorbi azi despre împăratul roman care a vizitat cândva Alba Iulia. Avem metode și mijloce care dau azi gustul universalității, iar ceea ce azi poate părea limbaj dialectic pentru unii este, de fapt, cea mai simplă invitație de a veni la Alba Iulia. Mă bucur că pe orbita asta gravitează zilnic mii de potențiali turiști și, chiar dacă nu toți vor ajunge la Alba Iulia mâine, sunt la un click distanță de Cealaltă Capitală.” a precizat primarul Mircea Hava.

Municipiul Alba Iulia s-a clasat pe primul loc, la categoria Best Blogger Relations Program.

 „Premiul primit ne onorează. Este o nouă confirmare că suntem pe drumul cel bun, dar și o provocare, când vorbim de instrumentele de promovare turistică. Ne bucurăm că orașul cu cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina, a prezentat interes pentru un călător faimos precum Ben Southall. Expereiențele inedite de care a avut parte Ben Southall în Cetatea Alba Carolina, dar și în alte locuri din Transilvania care o întregesc ca destinație turistică, sunt recomandate turiștilor de pretutindeni, pe Best Life in The World, blogul pe care sunt prezentate destinații turistice internaționale de top. Ne străduim să avem cât mai multe instrumente prin care să facem cunoscut orașul Alba Iulia ca destinație turistică, în rândul vizitatorilor români și străini. Blogul oficial de turism este un astfel de instrument“, a precizat Nicolaie Moldovan, city manager Alba Iulia.

Potrivit organizatorilor, eTravel Conference este cel mai mare eveniment naţional de afaceri şi promovare online dedicat industriei de turism din România. Conferinţa a reunit manageri şi executivi din industria hotelieră şi de turism, reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi tur operatorilor, manageri de marketing, agenţii de booking. Campania de marketing digital premiată la e Travel Awards s-a bucurat de apreciere și în urmă cu o lună,  la Gala Webstock, este cel mai mare eveniment de social media din Romania. 

Pionierat în branding de oraș

Alba Iulia este  primul oraş din România cu un pachet de „bun venit“ pentru turiştii români şi străini. Unul dintre instrumentele de promovare este blogul oficial de turism, Viziteazaalbaiulia.ro care se adresează atât turiştilor care au vizitat Cealaltă Capitală a României, cât şi celor care nu şi-au trecut până acum Alba Iulia pe lista destinaţiilor turistice, chiar şi de weekend. Este gândit, în special, pentru  comunicarea cu tinerii pasionaţi de reţele sociale. Blogul este promovat şi pe pagina de Facebook Municipiul Alba Iulia. Și turiştii străini interesaţi de Alba Iulia au la îndemână instrumente dedicate: aplicația VisitAlbaIulia,  dar şi o pagină de Facebook dedicată, ambele în Limba engleză.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 27271 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*