Mulțumim Madalina

Open HandsAu trecut cam şaptesprezece ani de când am cunoscut-o. Era redactor-prezentator de ştiri la radio Sica Alba Iulia atunci, şi-şi făcea treaba cu o conştiinciozitate maximă. ”Bună ziua, sunt Mădălina Cristina Guju şi vă prezint ştirile Radio Sica “. Era o persoană extrem de muncitoare şi ambiţioasă. Şi nu sunt doar vorbe spuse într-un articolaş. Cred cu adevărat ceea ce spun.

În paralel a urmat cursurile şcolii sanitare din Alba Iulia. Învăţa mult. Pentru că aşa îi era felul şi pentru că îi plăcea. Era şi este de o modestie imensă. Apoi a lucrat o perioadă la maternitatea din Sebeş. A rămas în sufletul tuturor de acolo, aşa cum mi-a rămas şi mie şi “familiei” din radio.

În ianuarie 2001 a plecat în Germania cu contract de muncă prin Ministerul Muncii. Înainte de a pleca, a învăţat singură limba germană. La acel moment nu-şi permitea să plătească ore pentru asta. A trecut prin tot felul de cursuri (inclusiv cel de recunoaştere a diplomei din ţara noastră) şi examene.

Acum este adjunct de  şef de secţie la spitalul din Agatharied, undeva cam la o sută de kilometri la sud de Munchen. Departamentul său cuprinde trei grupe de lucru obstetrică-ginecologie şi ortopedie.  A muncit mult. Evident că n-a fost deloc uşor, dar nu s-a dat bătută. Are acum familie, soţ şi copil. E o femeie împlinită. Niciodată însă nu a uitat de unde a plecat.

Am aflat cu bucurie că a pregătit un transport umanitar (paturi pentru nou-născuţi, instrumente, etc.) pentru Maternitatea din Sebeş. A luat legătura cu domnul doctor Olteanu Marius şi l-a întrebat dacă au nevoie de ceea ce vrea ea să pregătească.

În data de întâi noiembrie la ora 12 acest transport va pleca de la spitalul unde lucrează către Sebeş- Alba-România.  De transport se va ocupa şi-l va însoţi domnul Doehrn, cetăţean german, fost primar acolo, aflat acum la pensie şi care a mai adus astfel de transporturi şi pentru spitalul din Alba Iulia.

Mai e ceva de spus? Nu, nu cred!

Mă bucur din tot sufletul că te-am cunoscut Mădălina!!! Şi…mulţumim!!!

P.C.C.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*