Morcheeba, Stanton Warriors și Orchestra Notes&Ties vor fi prezenți la Electric Castle

ElectricCastle_poster_48x68_morcheebaMorcheeba, Stanton Warriors și Orchestra Notes & Ties fac parte dintre artiștii care vor concerta în perioada 21-23 iunie la prima ediție a festivalului Electric Castle, care se va desfășura la Castelul Bánffy din Bonțida (jud. Cluj). Aceștia li se alătură celorlalți 30 de soliști și trupe deja anunțați de Boiler Events, organizatorul festivalului, printre care Pendulum DJ Set Feat. MC Verse, James Zabiela, Télépopmusik (Live) și Dub Pistols (Live).

Britanicii de la Morcheeba sunt renumiți pentru mix-ul de influențe rock, trip hop, R&B, blues și pop. Formată în 1995, trupa s-a afirmat în componența Skye Edwards (vocalistă), Paul Godfrey (DJ) și Ross Godfrey (chitară și clape). Primele patru albume lansate,  Who Can You Trust? (1996), Big Calm (1998), Fragments of Freedom (2000) şi Charango (2002) au fost premiate cu Discul de Argint, Discul de Aur şi Discul de Platină în Marea Britanie, Canada şi Franţa. După o perioadă în care Skye și frații Godfrey au ales cariere separate, cei trei s-au reunit în 2010, lansând cel mai de succes album al trupei, Blood Like Lemonade, ce concentrează downtempo trip-hop grooves cu sunete de pian, chitară, muzicuţe şi inconfundabila voce a lui Skye.

În 2001, Stanton Warriors au adus pe piața muzicală un stil proaspăt prin intermediul compilației Stanton Sessions, devenind peste noapte unii dintre cei mai apreciați producători internaționali. Datorită trecutului lor eclectic, amestecat cu sunete tradiţionale şi undergrond house, hip hop, electro şi funk, Dominic Butler și Mark Yardley au reuşit să-și creeze cu adevărat o semnătură muzicală – breakbeat-ul Stanton Warriors. În cei 12 ani de carieră au câștigat premii importante ale industriei de gen – la Muzik Magazine Dance Awards, Dancestar World Dance Music Awards, Breakspoll și BBC Radio.

Orchestra Notes & Ties este formată din muzicieni tineri, studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, și concertează sub bagheta dirijorului Vlad Agachi. În ultimii ani au susținut spectacole extraordinare în cadrul unor evenimente precum Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Alba Film Fest, concerte simfonice („Note de iarnă”, „Bagheta fermecată”, „Note de an nou”) și spectacole cu invitați speciali (Ana Torok, Luiza Zan, Elena Mândru). Pentru Electric Castle, orchestra pregătește o selecție muzicală din coloanele sonore ale filmelor Star Wars, Indiana Jones, Spiderman, Lista lui Schindler și altele.

Abonamentele cu anticipație la Electric Castle costă 100 de lei, acoperă întreaga perioadă a festivalului și pot fi achiziționate din rețeaua Eventim (inclusiv online), de la Booha Bar (str. Piezișă nr. 19, Cluj-Napoca) și Boiler Club (str. Henri Barbusse nr. 59-61, Cluj-Napoca). Abonamentele pot fi cumpărate și direct de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației „Electric Castle Festival”, disponibilă pentru telefoanele cu iOS și Android. Cei care își cumpără abonamente până în 11 aprilie pot câștiga un telefon iPhone5, în cadrul concursului organizat pe pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/ElectricCastle.

În avanpremiera festivalului, organizatorii pregătesc pentru 6 aprilie un spectacol de muzică, lumini, lasere, CO2 și confetti cu adevărat special. „Disco modern” îi are ca invitați speciali pe DJ Shvr, Addo și Detour și va avea loc în parcarea subterană de la Cluj Arena.

www.electriccastle.ro
www.facebook.com/ElectricCastle

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19272 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*