Momente solemne la Jandarmeria Alba și ISU Alba

„Jur credință patriei mele, România.

Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții

Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare

Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Acesta este legământul pe care l-au depus astăzi cei 8 elevi ai Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și Fălticeni, care în aceste momente desfășoară stagiul de pregătire la Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Nu le-au putut fi aproape părinții la acest moment atât de important, cum se obișnuia în cazul promoțiilor din anii trecuți, dar având în vedere contextul actual, a fost nevoie ca festivitatea să aibă loc cu un număr limitat de persoane.

Festivitatea de depunere a jurământului s-a desfășurat la sediul Inspectoratului cu respectarea tuturor măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

După ce elevii au depus jurământul militar, inspectorul șef al I.J.J. Alba a rostit următoarele cuvinte: „Ostași, de azi înainte, prin voia voastră si ocrotirea lui Dumnezeu, v-ați legat pe viață de țară! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!

Le urăm succes în viitoarea carieră!

JURĂMÂNTUL MILITAR – LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ

Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.Cu respectarea masurilor de distanțare sociala, cei 13 elevi ai Scolii de Subofiteri Boldesti, repartizați in stagiu de practica la ISU Alba, au depus jurmantul militar.Mult succes în carieră celor care astăzi au depus Jurământul Militar!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23214 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*