Modul de formare TIA la Alba Iulia

In perioada 4-6 mai, la Alba Iulia s-a desfasurat modulul de formare “Elemente de constituire si functionare a unui ONG” sustinut de formatori ai programmului Tineret in Actiune.

„Tineret in Actiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte.

Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.

Evenimentul a fost organizat si gazduit de Consiliu Judetean al Elevilor Alba impreuna cu 2 coorganizatorii: Primaria Municipiului Alba Iulia si Consiliul judetean Alba care ne-au oferit sprijinul lor pe tot parcursul training-ului iar ca si partener Asociatia Alba Manche Impreuna a fost alaturi de noi.

Obiectivul principal al acestui curs a fost dobandirea cunostiintelor necesare pentru infiintarea unui ONG privind atat contextual legal in baza caruia acesta se constituie cat si modul sau de organizare si functionare.

Orice voluntar, lucrator de tineret, coordonator de proiecte, membru al unui grup informal de tineri, reprezentant al unei institutii publice implicate nemijlocit in lucrul cu tinerii sau tanar care doreste sa se implice in proiecte si sa isi infiinteze o organizatie non-guvernamentala  a  putut aplica pentru acest training, cele 3 zile de activitate nereprezentand nici un fel de cost material.

Durata cursului a fost de 3 zile in timpul carora s-au desfasurat mai multe sesiuni de lucru ce au constituit defapt etapele constituirii unui ONG precum si conceptele care trebuie cunoscute in lucrul cu un ONG. S-a inceput prin explicarea unor termeni fundamentali in acest domeniu, continuand cu stabilirea cadrului legal care sta la baza constituirii unui ONG. Dupa discutarea unor concepte teoretice, au fost simulat toti pasii pentru constituirea unui ONG, impreuna cu toate documentele necesare in acest caz.Urmatoarele sesiuni s-au concentrat pe structura ONG si modul de conducere al acestuia, precum si managementul financiar.

Formatorii au fost un numar de 2 :Andreea Tundrea si Adrian Vasnic. Acestia au dat dovada de profesionalism si seriozitate si au stiut cum sa-i stimuleze pe cei prezenti in momentele de lucru si sa-i destinda cu diferite jocuri si energizere in momentele de relaxare. CJE Alba le  multumeste pentru acest lucru si pentru toate cunostiintele care le-au impartasit cu participantii la training!

раскруткаскачать взлом

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22039 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*