Mișcarea Populară a anunțat noii candidați pentru primăriile din Meteș, Vințu de Jos și Mihalț. Doi dintre ei sunt foști membri PDL

candidati MP 02În cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 11 decembrie 2015, la sediul partidului Mișcarea Populară din Alba Iulia, președintele MP Alba, Clement Negruț, a prezentat încă o tranșă de candidați pentru alegerile locale de anul viitor. Este vorba de candidații pentru primăriile din Meteș, Vințu de Jos și Mihalț.

Cu doar puțin timp rămas până la alegerile locale din 2016, Mișcarea Populară scoate nume de candidați la primării pe bandă rulantă. Asta în timp ce PNL-ul are conflicte interioare (vezi AICI și AICI) în desemnarea candidaților (probabil și vechii pedeliști, și vechii peneliști vor candidaturi/funcții), iar PSD-ul o ia cătinel, cătinel.

candidati MP 01Primul candidat prezentat a fost actualul primar al comunei Meteș, Traian Ursaleș, pentru primăria comunei. Fostul pedelist a decis să schimbe tabăra de curând, spunând că speră să fie dat afară din PNL, deoarece el niciodată nu a recunoscut că este membru al noului PNL, ci doar PDL. „Am candidat pe listele Partidului Democrat Liberal. Eu sper să mă dea PNL-ul afară, și dacă mâine mă dă afară, poimâine mă înscriu în partid cu acte (…) Eu nu m-am certat cu nimeni din vechiul PDL”, a spus acesta.

Ursaleș a spus că este un băsist convins și că Mișcarea Populară este locul perfect de unde poate candida. Acesta a mai adăugat că, în contextul în care nu s-ar fi înființat MP, nu ar fi candidat din partea PNL-ului, ci ca independent. Pot să vă spun că în anul 2016, o candidatură va fi sub semnul Mișcării Populare. Și dacă nu era Mișcarea Populară, nu aș fi candidat din partea Partidului Național Liberal… aș fi candidat ca independent. (…) Am intrat în PD datorită lui Băsescu și e imposibil acum să lupt împotriva partidului lui Băsescu”, a declarat Traian Ursaleș.

candidati MP 08Al doilea la prezentare a fost candidatul MP de la Vințu de Jos. Este vorba despre un fost ofițer al Postului de Poliție Șugag, Poliția Rutieră Sebeș, om venit din mediul privat, și anume Ștefan Bănică. Candidatul este căsătorit, locuiește în Vințu de Jos și are doi copii.

Ștefan Bănică a fost membru al Partidului Democrat pentru o perioadă de trei ani. Acum aproximativ 3 luni a plecat deoarece, în timpul unei ședințe de partid la Vințu de Jos, pentru stabilirea candidatului la primărie, „a venit o impunere” de la filiala județeană a noului PNL, că la comuna de la Vințu trebuie să candideze o anumită persoană. Este vorba de Ioan Bogățan, consilier local al municipiului Alba Iulia. Acela a fost momentul în care Bănică s-a retras. „În momentul în care am avut niște ședințe la Vințu de Jos pentru stabilirea candidatului la primărie, a venit o impunere de la județ că la comuna Vințu de Jos trebuie să candideze o persoană care nu a locuit de foarte mult timp în Vințu de Jos. Mă refer la domnul Ioan Bogățan. Eu personal am avut impresia că a venit o persoană impusă. Modul în care vii, te prezinți și impui ceva, eu nu mi-am mai găsit rostul acolo. În acel moment eu m-am retras”, a spus Ștefan Bănică.

Acesta a spus că va candida pentru funcția de primar pentru a schimba ceva în comuna Vințu de Jos. „Candidez pentru funcția de primar ca să pot schimba ceva în comuna Vințu de Jos. Îmi place curățenia, îmi place ordinea.”, a declarat Bănică.

candidati MP 05Cel de-al treilea candidat prezentat a fost Laurențiu Besoi. Acesta va intra în cursa electorală pentru alegerile locale din 2016, din partea partidului Mișcarea Populară, la Primăria comunei Mihalț. Besoi are 42 de ani, este căsătorit și locuiește în comuna pentru a cărei primării candidează.

„Spre deosebire de colegii mei, la mine situația e mai simplă. Nu am făcut niciodată politică, m-am înscris în Mișcarea Populară nu demult. Am format în comuna Mihalț un nucleu, suntem la început. Am luat această hotărâre pentru că locuiesc acolo cu familia de 20 de ani și consider că se poate face mult mai mult pentru comunitate. Vin din mediul privat, nu am fost angajat niciodată în instituțiile statului”, a transmis Laurențiu Besoi.

Acesta a precizat că are trei obiective principale pentru comuna Mihalț: un mai mare interes pentru învățământ, curățenia comunei şi mai multe investiții.

„Partea de agricultură este total neglijată de actuala conducere, știind că totuși în Mihalț cred că principala activitate este agricultura. Din păcate oamenii sunt foarte foarte slab sprijiniți de către autorități”, a spus Laurențiu Besoi.

Mișcarea populară are în prezent anunțați șapte candidate pentru primăriile localităților din județul Alba. Este vorba despre Clement Negruț pentru primăria Alba Iulia, Viorel Coman la Sebeș (citește mai mult aici), Florin Crișan la Zlatna (vezi aici), Renata Giurgiu la Miraslău, Ana Arieșan la Câmpeni, Nicolae Rof la Almașu Mare și Claudiu Tomescu la Câlnic.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21143 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*