Mircea Trifu, primul dintre candidații la Primăria Alba Iulia care a semnat angajamentul pentru educație, elaborat de Consiliul National al Elevilor

mircea trifu angajament educatieÎn urmă cu câteva zile, Consiliul Național al Elevilor solicita candidaților la alegerile locale să considere educația o prioritate. În acest sens, reprezentanții elevilor au lansat o scrisoare deschisă către candidații la alegerile locale pentru funcția de primar și consilier local prin care le solicită să își asume faptul că în situația în care vor fi aleși în funcție vor considera educația o prioritate și își vor da tot concursul pentru îndeplinirea obiectivelor solicitate în scrisoare, invitând candidații să semneze și să anunțe public asumarea obiectivelor din scrisoarea de angajament „Educația, responsabilitate și pentru comunitate”. Mircea Trifu a dat curs acestei solicitări, în cursul zilei de luni și a devenit, astfel, primul dintre candidații la Primăria Alba Iulia care semnează acest angajament.

Mai jos, puteți vedea postarea de pe facebook a Consiliului Național al Elevilor.

“Alegerile locale reprezintă unul dintre cele mai importante momente în care educația, un sistem aflat în derivă, care suferă din cauza lipsei de investiție și care nu pregătește absolvenții pentru integrarea pe piața muncii și pentru viață, trebuie să ajungă un subiect prioritar în agenda publică și în agenda candidaților.

candidatura mircea trifu 1Campania inițiată de Consiliului Național al Elevilor, „Educația, responsabilitate și pentru comunitate” vrea să aducă în prim-planul campaniilor electorale educația și rolul esențial pe care autoritățile locale îl au în dezvoltarea sistemului de învățământ, în sprijinirea elevilor, profesorilor și părinților și în asigurarea unui cadru proprice implicării comunității în educație.

Finanțarea de bază, alocată din bugetul național, este insuficientă în raport cu nevoile școlilor, iar aportul autorităților locale, prin finanțarea complementară, este extrem de scăzut. Mai mult decât atât, școala românească eșuează în încercarea de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii.

Momentan, conform unor studii, două treimi din banii alocați educației ajung la cele două cincimi cele mai bogate școli ca venit mediu al părinților, în timp ce școlile din mediile dezavantajate suferă în încercarea de a asigura prezența și dezvoltarea elevilor în școală.

Autoritățile publice locale trebuie să devină un factor decisiv în evoluția sistemului de învățământ preuniversitar, și considerăm că persoanele care candidează pentru funcția de primar și pentru consiliul local trebuie să aibă în vedere rolul major al educației, ca prioritate pentru asigurarea viitorului prosper al comunității.” 

Mircea Marian Trifu-Publicitate electorala

Cod unic de identificare 24160366

La comanda lui Mircea Marian Trifu

Publicat de SC Start Media Center, editor proalba.ro

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*