Mircea Trifu, „independentul albaiulienilor”, dorește să înființeze un partid, pe plan local. „Proiectul va avea o profundă componentă civică.”

Mircea trifuConsilierul local independent în Consiliul Local din Alba Iulia, Mircea Trifu, și-a anunțat intenția de a pune bazele unei formațiuni politice locale care să-i reprezinte atât pe albaiulieni, cât și pe locuitorii județului Alba. În ultima perioadă am purtat discuții cu foarte multe dintre persoanele care m-au sprijinit la alegerile din luna iunie și suntem în stadiul în care am decis să închegăm prima formațiune politică locală din județul Alba. Nu vă ascund faptul că am fost contactat și de reprezentanți ai mai multor partide, sătui fiind de înregimentarea la care sunt supuși de la nivel național. De asemenea, sunt în discuții cu oameni din tot județul care ar dori să se implice în acest proiect care, vă promit, va fi unul cu o profundă componentă civică., a transmis Trifu.

bicicleta mircea trifuVă reamintim că la alegerile locale din luna iunie a acestui an, Mircea Trifu a reușit să obțină aproape 10% din voturi, devansând candidații ALDE, PMP și UNPR. În prezent, el este singurul consilier local independent din Alba Iulia, după o pauză de 20 de ani în care nimeni nu a mai reușit această performanță. „Independentul albaiulienilor”, așa cum s-a autointitulat în campania electorală, Trifu promite că următorul său proiect va fi unul de succes. “Campania electorală din luna iunie mi-a demonstrat că nu există sisteme care nu pot fi puse la pământ. Cu resurse infinit mai mici decât cele ale partidelor am reușit, așa cum am promis la anunțarea candidaturii, împreună cu alegătorii mei , să le dăm o lecție politicienilor. Evident că mi-aș fi dorit locul I, nu locul III, dar sunt decis ca prin formațiunea pe care o vom înființa să spulberăm, în alegeri, politica de la masa administrației și să avem reprezentativitate atât în Consiliul Județean, cât și în Consiliile Locale. În aces sens, ne dorim să redăm un sistem democratic de luare a deciziilor, sistem care, practic, a fost anihilat de feseniștii care domină viața politică a județului de 26 de ani , a mai precizat Mircea Trifu.

trifuConsilierul independent a mai adăugat că în perioada următoare va reveni cu detalii suplimentare despre proiectul său politic și că îi așteaptă, alături de el, pe toți cei care doresc să se implice în viața comunităților din care fac parte. “Vom pune bazele unei formațiuni curate, cu oameni inteligenți și cinstiți care s-au săturat de politicienii vicleni. Cum v-ar suna, de exemplu, la Alba Iulia, în Consiliul Local, 6 sau 7 consilieri proveniți dintr-o platformă civică înființată pentru interesul cetățeanului, nu a grupurilor de interese? Iată că, în timp ce partidele politice intră în fibrilație la gustul de ciolan proaspăt , a venit vremea ca un albaiulian să facă planuri pe 10 ani pentru administrația municipiului Alba Iulia și a județului Alba, a conchis Mircea Trifu

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18877 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*