Mircea Trifu, candidatul pentru primăria Alba Iulia, își dorește reînființarea unui teatru în clădirea Casei de Cultură a Studenților

Mircea Trifu

mircea trifu 02Mircea Trifu, candidatul independent la Primăria municipiului Alba Iulia, a spus miercuri, 13 aprilie, în cadrul unei altfel de conferințe de presă susținută într-un loc mai aparte, și anume în Parcul Mihai Eminescu din centrul orașului, că își dorește reînființarea unui teatru la Casa de Cultură a Studenților din oraș.

Cu toate că în trecut aici a fost Teatrul Ion Luca Caragiale, Mircea Trifu vrea să-i dea numele după artistul Eugen Handelsmann.

Alături de Mircea Trifu s-au aflat Maria Cioica, reprezentantă a Asociaţiunii „ASTRA” – Despărţământul „Eugen Hulea” Alba Iulia, şi actriţa Teodora Popa de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, care susțin acest demers.

mircea trifu 01„Situația deplorabilă a mai multor simboluri albaiuliene arată adevăratele sentimente pe care primarul le are pentru Alba Iulia. Fostul Teatru I.L. Caragiale Stadionul „Cetate”, Cinema Dacia, Cinematograful Columna sau Ștrandul de la Schit, sunt lăsate în paragină.”, spune Mircea Trifu.

Totodată, Trifu a precizat faptul că Henrietta Mitracu, fata lui Eugen Handelsmann, a spus că va dona câteva din lucrările ale artistului municipalității, dacă viitorul teatru va purta numele tatălui său.

„Eu ca artist consider că avem nevoie de ideea de teatru.”, spune Teodora Popa.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*