Mircea Hava: „Țin să le mulțumesc albaiulienilor și locuitorilor din Alba pentru că au ieșit în număr atât de mare la vot”

mircea hava 01Renasterea Romaniei in care ne-am incapatanat sa credem si sa speram cu totii, s-a intamplat intr-o noapte de noiembrie.  De aici ar putea incepe si trebuie sa inceapa viitorul in Romania si, mai ales, pentru Romania. Sunt absolut constient ca nimeni din clasa politica nu are dreptul sa isi aroge un merit suprem pentru aceasta victorie uriasa a normalitatii. Nici Iohannis, nici Hava, niciun partid si nicio  alianta. Ea este numai si numai a romanilor, de la  Tartaria pana in Torino sau Toronto. Ea este simbolul unei generatii care, mai repede si mai direct decat cele dinainte, dincolo de optiune, a stiut sa spuna “nu!” amenintarii unei intoarceri in trecut. Pe scurt, facebook a invins dogma.

O mobilizare fara precedent, o stare de spirit pe care multi o credeau pierduta, o forta si o constiinta civica pe care multi le considerau controlate si anihilate, au facut diferenta. Sistemul imunitar al acestei tari necajite si umilite, s-a activat in ceasul al 12-lea si a repus Romania pe drumul ei normal, european. “Indiferentii” au facut diferenta. Acestea cred ca au fost argumentele supreme ale Marii Renasteri din noiembrie. Si pentru acestea nu vreau decat sa va multumesc, albaiulienilor si tuturor locuitorilor din judetul Alba, pentru numarul nesperat de mare in care ati iesit la vot si pentru felul matur in care ati decis viitorul.

De aici incep responsabilitatile. Imense, atat pentru cei care ati ales Iohannis cat si pentru tabara opusa, pentru ca, tot romani fiind, au acelasi drept de a le fi bine . E, de acum, datoria noastra, de la noul presedinte pana la ultimul functionar, sa va aratam ca sperantele voastre au fost intelese si sa facem tot ce depinde de noi pentru a le indeplini.

Mircea Hava

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21098 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*