Video: Hava sustine ca Primăria Municipiului Alba Iulia continuă procesul de modernizare al oraşului

Primăria Municipiului Alba Iulia continuă să îşi respecte angajamentele luate faţă de albaiulieni. Măsurile de reabilitare a infrastructurii rutiere, a căilor de acces în municipiu şi extinderea reţelelor de canalizare în oraş şi în cartierele adiacente reprezintă paşi necesari pentru a face din Alba Iulia un oraş modern, european. Proiectul de refacere a staţiei de epurare a Municipiului Alba Iulia este  de importanţă deosebită pentru oraşul nostru.

La începutul anului 2011, administraţia locală a demarat un amplu proces de reabilitare şi de extindere a reţelei de canalizare pe raza întregului municipiu şi în cartierele adiacente (Miceşti, Barabanţ, Oarda şi Partoş). Până la sfârşitul anului 2013 este prevăzută extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 44 de km şi findalizarea a 11 staţii de pompare, în cadrul unui proiect în valoare de 34.377.890 lei, cofinanţat prin Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu.  Finalizarea celor 44 de km de reţele de canalizare se va face în luna septembrie 2012 şi va avea prevăzută o perioadă de 12 luni pentru comunicarea şi remedierea eventualelor probleme apărute.

Însă cel mai important obiectiv al unui proiect cofinanţat prin Fondul de Coeziune este refacerea actualei staţii de epurare din Alba Iulia şi aducerea acesteia la standarde europene. Staţia de epurare va putea deservi până la 86.000 de locuitori echivalenţi (locuitori şi agenţi economici de pe raza municipiului), la finalizarea lucrărilor, în martie 2015.

Până în martie 2015 actuala staţie de epurare va fi modificată şi modernizată complet, având garanţia experienţei firmelor Hochtief Solutions AG şi Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH, care se vor ocupa de întreg procesul de refacere al staţiei existente în prezent.

Experienţa Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH  este edificatoare. Compania germană fiind cea care a implementat sistemul de filtrare a apelor reziduale pentru Hongkong şi pentru alte oraşe europene din Germania, Slovenia şi chiar din România, şi a patentat sistemul de biofiltrare a apelor uzate, care a fost recunoscut la nivel internaţional ca fiind unul dintre cele mai eficiente procese tehnologice din domeniu. În asociere cu compania Hochtief Solutions – o altă companie de succes atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional – vor oferi Municipiului Alba Iulia una dintre cele mai moderne staţii de epurare din România. Valoarea contractului se ridică la 45.792.900 lei, reprezentând echivalentul a peste 10 milioane de euro.

Durata efectivă de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care durata de execuţie a lucrărilor este de maxim 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, urmând ca perioada de notificare a defectelor să fie de 12 luni de la data semnării certificatului de recepţie al lucrării.

Există o serie de angajamente absolute şi priorităţi obligatorii ale municipalităţii care stau la baza tuturor proiectelor derulate:

– asigurarea unui nivel ridicat al calităţii vieţii pentru fiecare albaiulian prin derularea proiectelor de maxim interes pentru comunitate;

– reabilitarea infrastructurii municipiului şi aducerea acesteia la un nivel corespunzător standardelor europene şi nevoilor comunităţii şi  mediului de afaceri;

“Astăzi prinde viaţă un nou obiectiv de investiţii în municipiul Alba Iulia, îniţativă pe care am avut-o în urmă cu câţiva ani şi care răspunde solicitărilor venite din partea albaiulienilor, companiilor sau altor instituţii publice şi private care îşi desfăşoară activitatea aici. Este un obiectiv care pe de o parte susţine calitatea vieţii locuitorilor municipiului nostru si, pe de altă parte, sprijină mediul de afaceri local. În egală măsură, acest proiect foloseşte resurse materiale, umane locale şi generează beneficii materiale directe bugetului local”, a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

сайткак взломать яндекс деньги

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. Ma bucur ca poate prin 2014 cand poate vom uita ca ai fost si dumneata primar nu vor mai puti portocaliu fosele caselor de vacanta ??? din cartierul Micesti si la case nu se va mai folosi hidroforul, fantana proprie si fosa septica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*