Mircea Hava: „Mult înainte de mândria de a fi români, vine onoarea de a fi albaiulieni”

havaDincolo de știrile pe care le credeam imposibile în 2014, cu români care stau o zi întreagă la coadă prin capitale europene, sau cu studenți care renunță la o zi din viața lor ca să își exercite un drept constituțional, acela de a vota și, mulți dintre ei, nu reușesc pentru că așa a vrut caracatița roșie, trebuie să recunosc că, privind mai aproape, aici, în ograda noastră, nu sunt doar mulțumit ci de-a dreptul onorat de ceea ce s-a întâmplat și de felul în care s-a votat. Când ai aproape dublu față de cei care iau țara la mișto și își imaginează că sunt niște mici Dumnezei intangibili, ai dreptul să mai speri că vocea noastră se va face auzită. Că Iohannis va fi președintele nostru european pentru următorii 5 ani și că, la fel cum s-a întâmplat în Alba, Sibiu, Arad sau Cluj, mai cu seamă în afara țării în primul tur, se poate întâmpla și în restul Transilvaniei și, într-un mers firesc al lucrurilor, al României. Cu veșnicele excepții, unde PSD-ul investește constant în “cota de lene”, care însă nu cred că vor putea să abată țara de la traiectoria ei normală, europeană, nu bolșevică.

Am fost frapat de aplombul cu care liderii locali ai PSD anunțau alipirea unor primari sau consilieri locali amatori de trădare. Ei bine, și în acele localități au pierdut! Poate au înțeles în sfârșit lecția: dacă faci totul pentru partid, nu pentru oameni, oamenii te penalizează.

Revenind la voturile noastre, consider că Alba Iulia și-a reafirmat forța, maturitatea și luciditatea, că albaiulienii le-au dat o palmă serioasă și un vot de blam celor care credeau că-i pot cumpăra cumpărând toate biletele la film din oras, ca să le ofere apoi gratis studenților. E, în primul rând, o diferență de inteligență între cei care și-au imaginat că așa se câștigă niște voturi la Alba Iulia și cei care au intrat, singuri, doar ei și conștiința, în cabinele de vot. Puși în fața unor procente și a unei diferențe mai mult decât evidente, pesedeii locali și-au găsit ca ultim argument în fața scatoalcelor pe care și le vor lua, cu siguranță, de la mai marii de pe Dîmbovița, “votul multiplu”. Hilar, cred eu că e cuvântul care le definește cel mai simplu această unică și ultimă reacție, neînțelegând că votul din 2 noiembrie reprezintă în Alba și Alba Iulia nota polictică pe care o merită PSD după ani întregi de vorbe goale.

În următoarele două săptămâni nu vom sta pe loc! Albaiulienii, tineri și vârstnici, au înțeles că nu grija de sezon față de alegatori contează. Au gândit și au arătat că Iohannis înseamnă un viitor mai bun pentru țara asta. Sunt convins că lucrurile se vor pune la punct pentru turul doi și atunci când și românii din diaspora și studenții și toți cei care n-au fost lăsați acum să voteze de un sistem halucinant, diabolic, ne vom putea bucura cu adevărat de președintele pe care România l-a așteptat și-l merită: Klaus Iohannis. Suntem datori să câștigăm această luptă, nu pentru partide sau calcule politice. Pentru noi, pentru a lasa în urmă proverbialul eșec românesc, pentru a avea un președinte pe a cărui carte de vizită sunt scrise cuvinte ca muncă și realizări.

Concluzionând, nu pot decât să le mulțumesc din tot sufletul. Să mă înclin în fața albaiulienilor mei și să aplaud viziunea lor europeană, de care nu m-am îndoit niciodată. Nu e prima dată când Cealaltă Capitală a bătut Bucureștiul la normalitate, la bun simț, la înțelepciune și la spirit civic, așa că, mult înainte de a fi mândru că sunt român, sunt onorat că sunt albaiulian. Pe 16 noiembrie trebuie să mergem la vot! Alba Iulia, ca întreaga Transilvanie, va face dovada acestei voințe riguroase, insuportabilă pentru Ponta și ai lui, și va avea un cuvânt de spus pentru viitorul acestei țări.

Mircea Hava,

Copreședinte al ACL Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16856 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

2 Comments

 1. Prea tare o spui dl primar ,nu uitati ca nu toti voteaza ce vrei matale si ar fi bn sa v a faceti valijioara ca neam cam saturat de dv ,nu faceti nimic pt acest oras numai pavele ,alceva nimic e un oras ffff murdar dar nu vreti sal vedeti .

  • Imi pare rau dar:
   1. Daca ai curajul raspunderii iti spui numele nu te ascunzi sub anonimat;
   2.Cred ca nu esti de mult timp in acest oras, altfel vedeai diferenta;
   3.Si nu in ultimul rand, invata sa scrii corect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*