Mircea Hava, întâlnire cu cei din conducerea ALRO, în contextul Pactului Ecologic European

“Ziua de azi m-a adus într-un dialog deschis cu reprezentanții ALRO Slatina, cu privire la modul în care sectorul energo-intensiv din România se poate integra și poate funcționa în noul context generat de Pactul Ecologic European. Delegația pe care am primit-o, azi, la Bruxelles, a fost condusă de dr.ing. Gheorghe Dobra, Directorul General ALRO S.A.

Referitor la compensarea costurilor emisiilor de carbon, ghidul de ajutor de stat pentru energie și mediu sau Fondul pentru o Tranziție Justă – dedicat regiunilor afectate de tranziția energetică, am luat la cunoștință o serie de mesaje rezultate din experiența celui mai mare producător de aluminiu din România și Europa de Sud-Est. Aceste măsuri susțin o stare de echilibru și evită ”seismele” socio-economice, în încercarea de a integra Romania în țintele ambițioase de mediu.

Preocuparea pentru un mediu mai bun nu trebuie să ne păcălească și să ne împingă de cealaltă parte a baricadei, de unde am putea suprima sectoare industriale strategice, atât pentru România, cât și pentru Europa. Nu trebuie să uităm că sunt mii și mii de oameni care depind de funcționarea acestui tip de industrie. Ca europarlamentar, sunt bucuros că aceasta temă actuală nu-i lasă indiferenți pe investitorii români. Delegația ALRO și-a exprimat solidaritatea, dar și anumite rezerve ori sugestii față de propunerile Comisiei Europene și o realitate de care nu ne putem separa.

Voi continua astfel de întâlniri, indiferent din ce colț al României sunt cei care au nevoie de mine. Securitatea energetică a țării noastre și a statelor membre trebuie sprijinită, iar Green Deal-ul nu trebuie să funcționeze pe principiul arătatului cu degetul spre ”cine-i mai european din Europa”, ci să ofere alternative, înainte să condiționeze.”, a transmis europarlamentarul Mircea Hava.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23214 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*