Mircea Hava a fost audiat astazi la DNA mai bine de trei ore. Este invinuit intr-un dosar de coruptie

Primarul din Alba Iulia, care este si vicepresedinte al PD-L la nivel national, a ajuns la sediul DNA insotit de avocatul sau Iulian Galca. A salutat jurnalistii si s-a rezumat sa declare ca a venit pentru niste declaratii.

Hava are calitatea de invinuit intr-un dosar de coruptie legat de felul in care s-a prelungit contractul pentru serviciul de transport public din Alba Iulia. Procurorii verifica, de asemenea, şi modul in care s-au alocat catre societatea de transport subvenţiile pentru pensionari.

In vizorul anchetatorilor se mai afla viceprimarii Ioan Bogatan si Paul Voicu dar si alti angajati ai primariei din Alba Iulia. Alti trei angajati ai STP, sunt si ei in aceeasi situatie. Contractul cu STP a fost prelungit in luna octombrie anul trecut.

Vizita lui Mircea Hava la DNA a fost larg mediatizata in presa centrala de astazi. Pe site-ul Ziarului Financiar, este scris:

„După şocul provocat de arestarea lui Sorin Apostu primarul celui mai mare oraş aflat în „custodia” PDL, Clujul, primarul Municipiului Alba Iulia Mircea Hava se află la această oră în ancheta procurorilor anticorupţie. Acuzaţiile din dosar: corupţie, legată de modul în care a fost atribuit contractul pentru serviciul de transport public al municipiului. Acuzaţiile semănă izbitor cu cele care i se aduc lui Apostu: şi-a folosit poziţia pentru atribuirea de contracte publice în transportul public al primăriei.”

In jurul orei 14.30, primarul din Alba Iulia a iesit din sediul DNA dupa circa trei ore in care a dat declaratii in fata procurorilor.

Mircea Hava a mai fost chemat la sediul DNA si in 2009, atunci cand procurorii l-au audiat in legatura cu unele contracte ale primariei. Primarul din Alba Iulia a primit decizia de neincepere a urmaririi penale si in cazul drapelului „in sase culori” arborat pe Catedrala Reintregirii cu ocazia Zilei Nationale din 2010. Plangerea penala, venise la momentul respectiv din partea lui Ioan Dirzu, presedintele PSD Alba.

Mircea Hava este nascut in judetul Bihor in 26 decembrie 1956. Intre 1993 si 1996 a fost viceprimar al municipiului Alba Iulia iar din 1996 este primarul municipiului. Este casatorit si are doi copii: un baiat si o fata.

продвижениевзломать вконтакте бесплатно без программ

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. Sa corectam o mica eroare. Mircea Hava a fost primar si intre 1992 si 1996 iar din 1996 pina in 2000 a fost viceprimar timp in care l-a sapat in cel mai oridinar mod, prin presa (ziarul Unirea condus de bunul sau prieten si sustinator-nu pe gratis) pe primarul de atunci taranistul Timis.
    Hava este un om fara scrupule, mincinos, arogant si tupeist, este in stare sa calce pe cadavre pentru interesele sale. Dovada o stau cei 7 functionari din primarie care sint invinuiti pentru purcoiul de bani pe care l-a manevrat el. Ei saracii…(cu exceptia viceprimarilor care s-au „indopat” consistent)platesc pentru increderea oarba pe care au avut-o in acest mafiot

  2. si ce sa cred eu acum?ca e invinuit in dosarul asta de coruptie, pentru ca a comis greseala prelungirii contractului de sistem de transport public, fara licitatie si prin faptul ca s-au directionat spre alte conturi, bani proveniti din subventii de la stat-pentru pensionari?sau pentru ca au folosit mai putin din subventii si au falsificat actele?
    cum pot dovedi procurorii anti-coruptie ca a falsificat actele si cat este de vinovat in fata lor ca si-a folosit pozitia ptr atribuirea de contracte publice?

    ps:dar d c celelalte contracte publice, in care si-a folosit pozitia, nu sunt pe rol???ptr ca sunt pe ron

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*