Mircea Diaconu: Dacă fiecare din noi e bine, țara e bine!

România are nevoie de creștere economică, dar și de combaterea activă a sărăciei, de creșterea nivelului de trai pentru toți românii, de investiții pentru reducerea diferențelor de dezvoltare între regiuni și între diversele categorii sociale.
România nu poate progresa cu adevărat câtă vreme aproape jumătate din populația sa se luptă cu sărăcia, iar foarte mulți români sunt departe de nivelul de trai decent.
Reducerea drastică a sărăciei nu este posibilă decât dacă vor urma zece ani de stabilitate și construcție care să vindece traumele grave provocate în anii pierduți în scandaluri.
Președintele României trebuie să lucreze pentru clădirea unei guvernări stabile pentru că orice blocaj provocat de Președinte are efecte în economie și produce în final sărăcie.
Șansele economice de care se bucură România trebuie direcționate în mod special către zonele și categoriile profund afectate de sărăcie, pentru a le ridica nivelul de trai.
Trebuie avut în vedere că dezvoltarea economică nu este un scop în sine, ea este indispensabilă României, dar trebuie pusă în slujbași în beneficiul cetățenilor.
O societate este atât de puternică pe cât de puternice sunt grupurile dezavantajate din interiorul său. Cei săraci, femeile, cei din mediul rural, persoanele cu dizabilități, minoritățile de diverse tipuri sunt categorii care trebuie sprijinite în mod special pentru a avea acces la oportunități, pentru a-și putea împlini aspirațiile de dezvoltare. Construirea statului social al României înseamnă în primul rând solidaritate. Nu este o opțiune, ci o obligație a liderilor politici de astăzi și cetățeni ai acestei țări.

Comandat de partidul PRO România, pentru Alianța “UN OM”, realizat de S.C. START MEDIA CENTER S.R.L., MFC 31190013

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21770 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*