Minivacanța de Crăciun: Poliţiştii din Alba au constatat 75 de infracţiuni și178 de abateri de natură contravenţională. Amenzi de 45.070 de lei

În perioada 22-26 decembrie, peste 150 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat, zilnic, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică pe perioada Crăciunului, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative deosebite, fapte grave, comise cu violenţă şi nici accidente rutiere în urma căreia vreo persoană să-şi piardă viaţa. Poliţiştii vor fi, în continuare, la datorie şi vor acţiona zilnic, în stradă, pentru siguranţa cetăţenilor.

În perioada 22 – 26 decembrie 2018, poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.

În această perioadă au fost intensificate acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă publică astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Alba au constatat 75 de infracţiuni şi 178 de abateri de natură contravenţională, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 45.070 lei.

Dintre contravenţiile aplicate, 51 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 100 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 12 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,12 la alte acte normative. Totodată, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din care 9 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. S-a intervenit la 251 de solicitări ale cetăţenilor, din care 239 au fost făcute prin serviciul de urgenţă 112.

În continuare, poliţiştii vor fi, zilnic, la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Exemple: 

Acţiunea „Foc de artificii”

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au confiscat peste 1.300 de articole pirotehnice de la persoane care încercau să le comercializeze, fără drept, în localitatea Ighiu. Două persoane s-au ales cu dosare penale.

La data de 21 decembrie 2018, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au identificat doi bărbaţii, ambii de 33 de ani, din localitatea Ighiu, în timp ce încercau să comercializeze, ilegal, în zona Pieţei Agro-alimentare din localitate, articole cu conţinut pirotehnic. Asupra bărbaţiilor au fost găsite 1.300 petarde şi artificii.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, iar întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost confiscată. 

Scutul Pădurii

Poliţiştii din judeţul Alba au continuat acţiunile ce vizează protejarea fondului forestier şi combaterea delictelor silvice, în special a celor legate de tăierea şi valorificarea pomilor de Crăciun. În ultimele zile, poliţiştii au confiscat 32 de pomi de Crăciun.

Astfel, în data de 21 decembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Cricău, l-au depistat pe un bărbat de 58 ani, din localitatea Gârda de Sus, în timp ce oferea, spre vânzare, 5 pomi de Crăciun, fără să respecte prevederile legale privind locurile de comercializare.

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au confiscat 6 pomi de Crăciun de la un bărbat de 44 de ani, din comuna Albac, care încerca să-i comercializeze, pe raza municipiului Sebeş, fără să respecte prevederile legale privind locurile de comercializare.

În data de 22 decembrie, în jurul orelor 13.00-15.00, cu ocazia unui control efectuat în piaţa Agro-alimentară din Municipiul Alba Iulia, poliţiştii Biroului de  Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au depistat 6 cetăţenii din zona munţiilor Apuseni, în timp ce ofereau spre vânzare, ilegal, 21 pomi de Crăciun. În toate situaţiile, pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanţilor ocoalelor silvice, pentru valorificare, iar faţă de persoanele care încercau să îi valorifice, în mod ilegal, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale.

Cercetat pentru furt

Poliţiştii din Alba Iulia l-au identificat pe un bărbat bănuit de furt. Acesta ar fi sustras din curtea unei societăţii comerciale din municipiul Alba Iulia mai multe bunuri în valoare de 6110 lei.  Prejudiciul a fost recuperat integral.

La data de 23 decembrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, l-au identificat pe un bărbat de 46 de ani, din Sângeorgiu de Mureș, judeţul Mureş, ca persoană bănuită de săvârşirea unei infracțiuni de furt, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 23 iunie 2018.În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în data de 23 iunie 2018, ar fi sustras din  curtea unei societăţii comerciale, un aparat de aer condiționat, două ventilatoare şi două casete pentru aer condiționat, în valoare de 6.110 de lei. Cu ocazia activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze integral prejudiciul, acesta urmând să fie restituit păgubitului. Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.

Infracţiuni rutiere

La data de 26 decembrie 2018, în jurul orei 21.40, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza comunei Cetatea de Baltă, au depistat o tânără de 23 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, judeţul Alba, în timp conducea un moped fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de tânără, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 24 decembrie 2018, în jurul orei 23.10, poliţiştii rutieri din municipiul Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Viilor, din municipiu, l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Doştat, judeţul Alba, în timp conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a solicitat să fie de acord cu conducerea la spital şi recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

La data de 24 decembrie 2018, în jurul orei 22.50, un bărbat de 36 de ani, din comuna Scărişoara, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe DN 74, pe raza localităţii Meteş, în timp ce încerca să efectueze manevra de întoarcere, a pierdut controlul asupra autoturismului, răsturnându-se în afara carosabilului, fără a exista victime omeneşti. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 24 decembrie 2018, în jurul orei 11.00, poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe raza comunei Săsciori, l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba, în timp conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.95  mg/l alcool pur în aerul expirat. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 24.12.2018, în jurul orei 00.15, poliţiştii din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Gheorghe Asachi, din localitatea Gârbova de Jos, au oprit pentru control, un ATV ce era condus de un tânăr de 30 de ani, din municipiul Aiud. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 21 decembrie 2018, în jurul orei 14.30, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au intervenit la soluţionarea unui eveniment rutier cu pagube materiale produs pe DN 7. Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că un bărbat de 46 de ani, din localitatea Petreşti, judeţul Alba, în timp ce conducea, a pierdut controlul autoturismului şi a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în şanţ. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1.39  mg/l alcool pur în aerul expirat. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24062 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*