Ministrul interimar al Educației Naționale, consultări cu partenerii sociali în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social

Ministrul interimar al Educației Naționale, Valer-Daniel Breaz, a participat, joi, 14 august, la ședinţa Comisiei de Dialog Social (CDS), desfășurată la sediul Ministerului Educației. În cadrul întâlnirii au fost prezentate și dezbătute o serie de proiecte de acte normative inițiate de MEN și propuse spre aprobare în perioada următoare.

Pe ordinea de zi au fost incluse drafturile ordinelor de ministru care aprobă 🗓 calendarul și 📑 metodologiile de desfășurare a examenelor naționale din anul școlar 2019-2020:

📎 Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a

📎 Bacalaureat

📎 Certificarea calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar

📎 Definitivat.

⏩ De asemenea, au fost discutate calendarul și metodologia admiterii în învăţământul profesional de stat pentru anul şcolar 2020-2021.

▶️ Punctele de vedere și sugestiile formulate vor fi transmise tuturor direcțiilor și instituțiilor implicate în procesul decizional. Potrivit legii, proiectele dezbătute de membrii CDS nu sunt supuse votului, avizul partenerilor de dialog social fiind consultativ.

👉 Alte detalii: https://bit.ly/2Kw4Ovs.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21811 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*