Ministrul Culturii, prezent la Lancrăm în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul Internaţional „Lucian Blaga.”

Mircea Trifu

George Ivașcu, Ministrul Culturii, a fost prezent, marți, 8 mai 2018, la Lancrăm, acolo unde au început manifestările dedicate ediției din acest an a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga.” Alături de primarul Sebeșului, Dorin Nistor, ministrul a mers la statuia lui Lucian Blaga, unde au fost depuse flori, după care a urmat o vizită la mormântul marelui filozof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar, academician și diplomat român.

George Ivașcu a asistat și la decernarea Premiului Național de Poezie “Lucian Blaga”, unul dintre momentele din preambulul festivalului care este programat în perioada 11-13 mai.  Distincția i-a revenit poetului Emil Brumaru.

La Casa Memorială „Lucian Blaga”, Ministrul Culturii  a recitat și o strofă din poezia Stelelor, de Blaga, și a mărturisit că a rostit aceste versuri și la admiterea pentru facultate.  Preambulul la Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” (programul festivalului îl găsiți aici) continuă și marți, 9 mai 2018, după cum urmează:

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, centrul istoric al Municipiului Sebeș, Parcul Primăriei

Orele 12.00-16.00: Preambul la festival… Momente artistice stradale cu trupa de Street Theatre Art “POKIMA”, actorul Florin Coșuleț și tinerii lor invitați. Acțiuni de tipul flashmob în locații simbolice din Municipiul Sebeș

Ora 12.00: Întâlnire voluntari, liceeni  – la Centrul Cultural “Lucian Blaga”.

Participă: Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeș, Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” Alba, Colegiul Național “Lucian Blaga” Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, voluntari. Invitația rămâne deschisă tuturor participanților. Vor fi distribuiți fluturași promoționali.

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*