Minerii din Rosia Montana picheteaza autorizat Ministerul Mediului pentru a-si cere dreptul la munca si la o viata decenta

De prea multe ori vedem la televizor cum cativa activisti, care nici nu au fost vreodata la Rosia Montana, fac tot felul de actiuni de intimidare a autoritatilor si a opiniei publice, in numele unei comunitati pe care nici nu o cunosc. Rosia Montana suntem noi si copiii nostri, Rosia Montana este inima Apusenilor si inseamna minerit. Sindicatul Viitorul Mineritului din Rosia Montana organizeaza o actiune permanenta, autorizata, de pichetare a Ministerului Mediului din Bucuresti, pentru a arata tarii intregi ca ne-am saturat sa vorbeasca altii in numele nostru, ca nu mai putem accepta ca altii sa incerce sa opreasca reluarea mineritului la noi acasa, cand noi avem nevoie disperata de locuri de munca.

Ne propunem sa le transmitem membrilor Comisiei de Analiza Tehnica a carei sarcina este sa finalizeze evaluarea proiectului minier, precum si domnului Ministru al Mediului, ca speram ca de acum incolo, prin actiunea noastra autorizata, spatiul de la minister nu va mai putea fi ocupat abuziv, fara niciun fel de autorizatie, de catre diverse persoane care sub pretextul ecologismului organizeaza mai mult sau mai putin spontan actiuni de intimidare. Din ce traiesc acesti oameni, daca isi permit ca ziua in amiaza mare sa piarda vremea pe strazi?

Noi suntem mineri, nu activisti! Noi ne-am dori sa avem de lucru la noi acasa si sa nu fim nevoiti sa venim la Bucuresti, sa nu fim nevoiti sa stam in fata institutiilor statului, ca sa ne aparam dreptul la o viata mai buna. Dar atunci cand acest drept este amenintat in mod constant de actiuni de intimidare, nu ne ramane decat sa ne aparam dreptul de a munci printr-o pichetare pasnica dar de neclintit. Nu facem mitinguri, respingem orice violenta, nu dorim sa deranjam pe nimeni, ci din contra, dorim sa prevenim actiuni viitoare de intimidare.

Noi stim ca mineritul modern e sigur, avem incredere in legislatia europeana si in propria noastra experienta, de mineri din tata in fiu. Asa cum au incredere si finlandezii, suedezii, spaniolii si alti europeni care lucreaza in mine de aur cu tehnologie similara cu cea care va fi la Rosia Montana.

Este momentul ca guvernul sa ia decizia repornirii minei, sa nu mai amane, pentru ca noi avem nevoie de locuri de munca, noi si copiii nostri. Noi dorim ca mineritul sa aiba un viitor, la Rosia Montana si in alte zone ale Romaniei. Noi vrem sa transmitem tarii ca mineritul creeaza locuri de munca si aduce bani la buget pentru pensii si salarii.

De astazi, 19 martie, Rosia Montana este prezenta la Bucuresti, pentru viitorul nostru si al copiilor nostri.

Cristian Albu, presedinte Sindicatul Viitorul Mineritului, Rosia Montana

продвижениескачать взлом wifi для андроид

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18877 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

4 Comments

  1. Felicitarile mele acestui sindicat. E dreptul vostru de a va spune parerea si eu va sustin. Aveti nevoie de locuri de munca si o viata decenta merita oricine.

  2. Parerea mea e ca nu e normal ca o mana de oameni care, pe deasupra, nu au fost niciodata in Rosia Montana sa vorbeasca in numele vostru. Voi sunteti mineri din tata-n fiu, e normal sa nu vreti ca aceasta meserie sa piara. In plus, ar asigura si dezvoltarea pe termen lung a regiunii.sper sa fiti auziti!

  3. Dragilor, acei activisti chiar au fost de multe ori la Rosia, si lor chiar LE PASA DE ROSIA, pe cand voua va pasa doar de bani. Este o mare diferenta care denota la voi lipsa, iar le ei prezenta BUNULUI SIMT.
    Acei activisti se lupta pentru Apuseni, pentru motii care nu-si vand sufletul pe promisiuni desarte si joburi temporare…
    ROMANIA TREZESTE-TE!!

  4. sindicatul vitorul mineritului este o mare minciuna care in realitate reprezinta interesele companiei RMGC nu a angajatilor cu salari de mizerie pe care compania ii tine angajati pentru publicitate si pentru a iesi in strada la proteste.Cam acesta este sindicatul dar la ce sa ne asteptam de la S.V.M cind acesta este sustinut financear de catre RMGC

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*