Mihai Rus, Vicepresedinte USR Cugir: Promisiuni cu repetiție, promisiuni cu repetență

Administrația Orașului Cugir se pregătește intens de marea bătălie electorală din acest an și ne anunță fastuos într-o caracteristică de mare opulență despre faptul că în Orașul Cugir și localitatea Vinerea vor fi reabilitate nu mai puțin de 46 de străzi. Sună bine, sună promițător însă sună și a păcăleală iar oamenii s-au amăgit o dată, de două ori. Să vedem concret despre ce este vorba pe datele clientului. În anul 2014 administrația orașului Cugir publică documentul intitulat “Strategia de dezvoltare a Orașului Cugir 2014 – 2020” un document stufos împărțit pe mai multe capitole printre care și capitolul 2.2 care face referire la “Dezvoltare urbană (Urbanism, Infrastructură și Servicii Publice)”, iar la subcapitolul 1b) “Modernizarea infrastructurii străzilor” ni se descrie un proiect de modernizarea a infrastructurii edilitare împărțit în 3 etape progresive de implementare, în 2016/2018/2020. Acum apare marea surpriză. Conform acestui document mai mult de jumătate dintre cele 46 de străzi asumate astăzi cu implementare în anul 2023 TREBUIAU să fie în acest moment gata REABILITATE, iar cetățenii acestor străzi să nu mai trăiască doar cu speranța amânată de la an la an, de la mandat la mandat.

Vorbind pe date concrete, în anul 2016 trebuiau finalizate deja străzile: I.B. Deleanu; Pârâului; Livezii; Dorului; Nuferilor; Horea; Traian, iar în 2018 Fagului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Decebal, Ioan Slavici, Gheorghe Asachi, S.O. Iosif, 8 Martie, Zorilor, Arieșului. G. Enescu, M. Eminescu, Simion Bărnuțiu și Bradului. Cum se explică stimați domni toate aceste întârzieri, și cum mai aveți oare curajul să încercați să vă aduceți capital de imagine, practic din niște nerealizari, pe termene asumate tot de către voi? Atât au fost de amânate anumite străzi încât din 2014 până în 2023 (noul termen asumat) cuprindem toată această perioada în exact 2 mandate și 1 an, exagerat de mult și pentru răbdarea ardeleanului cugirean.  În Cugir nu a existat niciodată o opoziție reală care să reflecte toate promisiunile nerealizate însă a sosit momentul ca aceste minciunele repetate din 4 în 4 ani să treacă prin evaluarea noastră iar cetățenilor să le fie prezentate situațiile reale cât și bilanțul promisiunilor implementate/eșuate.

Cu această ocazie îi provoc pe cei din Administrația Orașului care și-au asumat niște puncte în anul 2014 cu finalizare completă în 2020 prin prisma acestei strategii, să își prezinte și bilanțul, acum la an de final în care toate promisiunile ar fi trebuit să fie implementate. Dacă nu o vor face ei, o vom face noi.

Am încredere în colegii mei din echipa USR-Plus Cugir, suntem o echipa tânăra, cu oameni pragmatici și cu viziune, care își doresc să redea orașului dinamismul de altădată și care știu să acorde mai multă atenție problemelor sesizate de către cetățeni.  În același timp știm și faptul că bugetul Orașului este unul limitat, și nu se pot face toate de odată, însă convingerile ne ghideaza ca promisiunile de peste ani să fie unele realiste și implementate la sfârşitul perioadei în care ele au fost asumate. Fă și nu promite, decât să promiți și să nu faci!

Să auzim de bine!

Mihai Rus,

Candidat la Consiliul Local Cugir din partea Aliantei USR PLUS

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*