Mihai Coșer: Oamenii simpli se gândesc cum vor negocia cu moartea/. Doar în Alba Iulia, peste 11 000 de vârstnici se gândesc dacă-și vor mai îmbrățișa nepoții

Am stat să mă gândesc de câteva ori cum s-o spun. Decalajul dintre noi și Italia e de câteva săptămâni, dar nimeni n-are rigoarea aia infernală să-l folosească la maxim! La ce e bună liniștea asta dinaintea furtunii, privind la drama pe care o trăiesc italienii, dacă pe noi ne poartă prezentul cum poartă vântul frunzele. Într-un haos total, despre care cei care știu se tem să vorbească, iar cei care trebuie să ne susțină destinul stau cu pixul în mână pe inventare minimale, de doi bani, fără să intre deloc în pielea oamenilor simpli care se gândesc cum vor negocia cu moartea. Se-mprumută măști și mănuși între instituții, se bate la uși fără costume de protecție, iar tot ce pare strategie pe hârtie, de bună intenție, e de profunzimea glugilor trase pe cap.

Suntem peste 300 000 de mii în Alba. Doar în Alba Iulia peste 11 000 de vârstnici care se gândesc nu la concedii și croaziere ratate, ci dacă-și vor mai îmbrățișa nepoții. Cu câte ventilatoare îi așteaptăm? 25-30? 40? Sau nu-i așteptăm? Ne pregătim să-i arhivăm și să-i pomenim statistic? Sau sperăm că în Ardeal virusul are să fie atât de încet, pe cât proverbiala lentoare?

Mă bucur totuși să aud că cei din mediul privat, greu încercat, caută și încercă să contribuie cu ceva. Ăștia știu că n-ai cum s-o dai la spate, pentru că cifrele și Xcel-ul au spus întotdeauna adevărul în afacerile lor. Nu cântăresc degeaba, ci pun mâna. Sunt mulți care m-au sunat să mă întrebe ce pot face, asumat, fără să fie datori cuiva. Nu umblă cu punga de bani în mână, dar așteaptă ca cineva să admită că e nevoie și de ei. Azi, un prieten m-a anunțat că a virat statului 7 milioane de lei, taxe. Altul 500 000. Altul mult mai puțin. Dar fiecare m-a întrebat ce poate face. Cine le răspunde? Verde-n față! Cu subiect și predicat. Iar dacă nu e nevoie de ei, să n-aud că suntem copleșiți peste vreo trei săptămâni!

Faceți orice se poate face, până mai puteți!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21524 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

2 Comments

  1. Mihai nu mai merge asa. Sa ne punem mintea a contributie caci vine vramea grea peste noi . Pana vine putem face multe lucruri sa protejam oamenii . Mai trage si tu de clopot sa auda surzii.

  2. Daca luam pensia pe card, trebuie scos bani, din banca, pentru a cere ajutorul voluntarilor.Pentru receta, problema, mers, si intors, farmacie, coada, daca gaseset toate medicamentele la acea farmacie.Cele doua oare sunt cam putin, si trebuia numai pentru cei peste 65 ani, nu toata lumea care pote cunpara si peste acele doua ore.Gunoiul trebuie dus, si daca mai faci o acutizare la cele 4-5 bolii cronice, vai de tine.Telemedicina e cam , ca in evul mediu din pacate, lipseste comunicarea, observarea, bolnavului de catre medic.Dar ce ne plangem asta e veridictul, suntem de pomana pentru multi care ne conduc.Sunt multe lucruri, dar la cine tepoti plange in acest haos care a prins planeta nepregatita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*