Miercuri și vineri: Două seri de spectacole alături de trupa de teatru Skepsis, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Mircea Trifu

skepsis 2Proiectul Stagiunea cu Skepsis a debutat la sfârşitul verii două spectacole de teatru medieval şi ateliere de dans medieval prezentate în aer liber, care s-au bucurat de aprecierea unui public numeros. A urmat primul spectacol de sală, în luna octombrie, când publicul a fost introdus în atmosfera teatrului clasic a lui Moliere. În luna noiembrie, evenimentul Serile Skepsis propune continuarea călătoriei cu două spectacole reprezentative pentru teatrul din secolul XX.

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.00, trupa de teatru Skepsis va prezenta spectacolul Nepoata-Soţie, după Eugen Ionescu – un spectacol reprezentativ de teatru absurd, unde logica limbajului şi a intrigii tradiţionale sunt depăşite prin geniul autorului, care deschide prin stilul său original posibilitatea unui teatru-joc, liber, straniu, pur, sincer şi provocator. În teatrul lui E.Ionesco, comedia şi tragedia se întrepătrund oferind posibilităţi noi creativităţii jocului scenic.

skepsisVineri, 20 noiembrie, va aduce spectacolul Străinul, după J.Priestley – un autor care la jumătatea secolului trecut dezvolta un teatru în care banalul vieţii cotidiene era provocat pentru a sublinia valoarea individului şi a conştiinţei. Personajele sunt puse în situaţii limită, neobişnuite, menite să le deconsire limitele, viciile sau dimpotrivă, să scoată la suprafaţă vituţi ascunse.

Biletele – 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari) – se pot găsi începând de luni 16 noiembrie, la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, zilnic, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare. Fondurile obţinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul 2016.

skepsis 1Evenimentul este încadrat în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2015 care este desfăşurat în perioada iulie 2015 – decembrie 2015. Este un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment, dar şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*