Metoda „Accidentul” face ravagii în județ. Un bărbat din Alba Iulia și o femeie din Sebeș le-au dat escrocilor 34.000 de lei. Poliția recomandă atenție sporită!

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

baniInspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atenţionează cetăţenii cu privire înşelăciunile comise prin metoda ACCIDENTUL. Alte 4 persoane din judeţul Alba au fost abordate de escroci. Doua dintre acestea au fost înşelate cu importante sume de bani.

La data de 1 martie 2017, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat de 85 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că a fost sunat de către un individ care a pretins că este procuror şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unui copil.  Escrocul i-a solicitat vârstnicului suma de 24.000 lei, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acestuia și familia copilului rănit. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa sa  s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma solicitată.

Tot în 1 martie 2017, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la o astfel de faptă, a cărei victimă a fost o femeie de 75 de ani, din Sebeş, care a fost prejudiciată cu suma de 10.000 de lei.

Alte două persoane, din Alba Iulia şi Sebeş s-au adresat poliţiei, în cursul zilei de ieri, 1 martie, reclamând fapte de tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.

În toate cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor: 

  • să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
  • Să verifice, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală.
  • Să nu efectueze niciun transfer bancar şi să nu înmâneze bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor.
  • Să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze, imediat, unităţii de poliţie pe raza căreia locuiesc şi să spună despre ce este vorba.

 

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18399 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*