Mesajul primarului Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava cu ocazia Zilei Poliţiei Române

Mircea Trifu

În fiecare an, pe 25 martie, ne arătăm respecul faţă de sacrificiile, curajul şi onoarea tuturor celor care îmbracă uniforma Poliţiei Române. În fiecare an, pe 25 martie, avem datoria de a arăta recunoştinţa noastră forţelor de ordine pentru modul exemplar în care îşi desfăşoară activitatea în vederea asigurării unui climat de siguranţă şi normalitate pentru cetăţeni.

Rolul Poliţiei  este de a susţine comunitatea prin activităţi specifice de prevenire şi combatere a acţiunilor cu caracter negativ. Atribuţiile Poliţiei Române în ceea ce priveşte apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor, a bunului public şi privat şi mai ales în prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi contravenţiilor, precum şi  respectarea ordinii şi liniştii publice merită respectul şi aprecierea noastră.

Structura sistemului de pregătire şi perfecţionare a agenţilor de poliţie trebuie să se desfăşoare în strânsă legătură cu nevoile comunităţii şi implicând fiecare membru al acesteia. În noile condiţii de dezvoltare socială şi urbană IPJ Alba a demonstrat că este un apărător şi promotor al valorilor civice şi un vector de educare în sensul respectării principiilor bunei convieţuiri. Poliţiştii au exercitat o preocupare continuă în zona aportului de conservare a patrimoniului şi valorilor comunităţii. Prin valenţe profesionale deosebite IPJ Alba a susţinut întotdeauna autorităţile locale în activitatea de zi cu zi, dar şi în momentele importante şi deosebite ale comunităţii.

Trebuie, de asemenea, să privim cu maximă responsabilitate strategia şi eforturile de modernizare ale Poliţiei Române, oferind suportul şi sprijinul administraţiei locale în acest proces.

În spiritul respectului faţă de activitatea Poliţiei Române şi a instituţiilor care contribuie la asigurarea climatului de siguranţa, Primăria Municipiului Alba Iulia va pune la dispoziţia IPJ Alba, dar şi a celorlalte structuri din subordinea M.A.I. şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiei un spaţiu expoziţional în interiorul Cetăţii Alba Carolina. Astfel se intenţionează amenajarea unui muzeu dedicat forţelor de ordine şi siguranţa, precum şi stabilirea unei legături solide între comunitate şi apărătorii ei, într-o formă modernă şi accesibilă.

Doresc să felicit întregul corp poliţienesc pentru profesionalismul cu care înţeleg să îşi desfăşoare munca şi le doresc cât mai multe impliniri şi realizări!

Mircea Hava

Primarul municipiului Alba Iulia

aracerпрограмма для взлома wifi пароля

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*