Mesajul primarului Dorin Nistor, după Referendum. Vezi și felul în care au votat locuitorii Sebeșului

Primarul Sebeșului, Dorin Nistor, a transmis un mesaj imediat după aflarea rezultatelor referendumului de duminică. “VĂ MULȚUMESC, dragi oameni ai locului, pentru prezența la vot. VĂ RESPECT EFORTUL și vă asigur că Municipiul Sebeș va continua să dezvolte o strategie de dezvoltare durabilă cu o componentă de mediu importantă. În următoarele zile, voi solicita audiențe la Ministrul Mediului și la Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Acest spirit civic, căruia i-am spus cu toții #DragdeSebeș, ne va da resursele pentru a continua, în interesul întregii comunități, demersurile și proiectele construite împreună. Le mulțumesc tuturor voluntarilor implicați în această campanie, le mulțumesc colegilor din administrația publică locală, care s-au apropiat mai mult ca oricând de oameni, de problemele fiecăruia. Îi mulțumesc viceprimarului Adrian Bogdan, le mulțumesc consilierilor PNL și consilierului local Ovidiu Lupu pentru acest parteneriat, într-o campanie care a pus în prim-plan binele comun. Le mulțumesc jurnaliștilor care au asigurat o comunicare transparentă. Respectând pas cu pas legislația în vigoare, vom solicita, în continuare, autorităților competente ca județul Alba să fie dotat cu un laborator mobil pentru măsurarea calității aerului, iar Sebeșul să beneficieze în mod constat de acesta”, a transmis Dorin Nistor

Prezența la urne, după centralizarea tuturor rezultatelor, a fost următoarea:

7.393 de persoane, 28,17% din populația cu drept de vot (numărul persoanelor înscrise în lista de referendum fiind de 26.245 cetățeni).

Votul a fost exprimat astfel:

Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul “DA”: 7011

Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „NU”: 201

Voturi nule: 181

Vă reamintim că duminică, 27 mai 2018, la Sebeș a avut loc un referendum local pentru consultarea cetățenilor Municipiului Sebeș cu privire la achiziționarea unui laborator mobil în vederea măsurării și monitorizării calității aerului din oraș. Referendumul s-a derulat în intervalul orar 07.00-23.00, în cele 20 de secții de votare care au fost deschise pe întregul areal administrativ al Municipiului Sebeș, inclusiv în localitățile aparținătoare Lancrăm, Răhău, Petrești.

ÎNTREBAREA, la care locuitorii Municipiului Sebeș au fost rugați să răspundă cu DA sau NU, a fost:

“Sunteți de acord cu achiziționarea de către Municipiul Sebeș a unui laborator mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului din Unitatea Administrativ Teritorială Sebeș și suportarea din bugetul local al Municipiului Sebeș a cheltuielilor privind achiziționarea, funcționarea și utilizarea acestui laborator?”

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22095 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. De ce nu se poate achiziționa acest laborator pur si simplu de ce numai prin referendum sau de ce nu se poate prin strângere de sămnături daca trebuie opinia oamenilor si cred ca lucrurile ar sta altfel. Poate multi oameni nici nu au habar ce este formaldehida si cat de toxica este?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*